Välj datum

VYSOTSKIJ FOREVER

Teater Reflex / Kärrtorp

lör 13 jan kl 19.00 – AVSLUTAD

Den ryske sångaren, poeten och skådespelaren Vladimir Vysotskij dog 1980, under Moskvaolympiaden. Hundratusentals människor deltog i den icke offentliggjorda begravningen och kön ringlar fortfarande till hans grav.
Varför är han så älskad?
Kanske för att han var ovanligt uppriktig och orädd. Få fångar människans situation i komik och tragik som Vysotskij. Han ser oss, vare sig vi är stolta ficktjuvar, instängda ubåtsmän eller som jagade vargar. Han skriver om krigets vanvett, kärlekens förvirring, om lögn utklädd till sanning. Om kyrkklockors klang eller att bryta flockens tabun.
Vysotskijs ryska erfarenheter lät honom skildra livet ställt på sin spets men de har genklang världen över; kärlek, rädsla, stolthet, hat, egennytta, uppoffring finns ju överallt. En stor diktare med försonande humor och med en glimt i ögonvrån.
Ola och Carsten Palmaer har översatt ett 50-tal av hans sånger. Först till en föreställning med Fria Proteatern med premiär hösten 1986. En av våra allra största succéer som vi spelade flera hundra gånger. En höjdpunkt var ett bejublat gästspel på Taganka,Vysotskijs egen teater i Moskva.
Under senare år har olika ensembler med anknytning till Fria Pro gjort många framträdanden med både gamla och ”nya” sånger av Vysotskij. Vi kan helt enkelt inte sluta.
Nu är vi en grupp på 4 personer som spelar dessa sånger:
Stefan Ringbom: gitarr, bas, sång
Aina Bergh: cello, sång
Hans Björk: bas, gitarr, keyboard, sång Bo Hülphers: keyboard, dragspel, sång.
Samtliga tidigare medlemmar i Fria Proteatern. VYSOTSKIJ FOREVER är c:a 2x45-50 minuter.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?