Välj datum

Vi är grannar nu

Teater Tre / Södermalm

lör 28 okt 2017 kl 13.00 – AVSLUTAD

Vi är grannar nu ingår i Ta Jham Takata- indisk dans & flamenco i rytmiskt samtal 27-31 oktober

Fladdrande solfjädrar, magiska lådor och en symaskin som väsnas…

Morgonen gryr och tre nya grannar har flyttat in i kvarteret. Om frivilliga och ofrivilliga möten i trånga hissar, vindlande vindstrappor och ute på gården. Det kan vara både lätt och svårt att lära känna varandra och det finns oändligt många sätt att hoppa hage och att säga hej på. Med utgångspunkt i indisk klassisk dans, flamenco och västafrikansk dans möts Ulrika, Josefine och Karin i rytm, ljud och rörelse med tre stora föränderliga lådor.

Ett fantasifullt och kroppsligt språk om hur man närmar sig någon man inte känner eller vet något om. Hur hälsar man? Hur leker man? Hur ska vi samsas? Kan man vara nyfiken på grannen, den man inte känner? Föreställningen följs av en kort dansverkstad. 

Av Odissi Dansproduktion, för barn från ca 5 år och uppåt.
Koreografi & dans: Ulrika Larsen, Josefine Chiacchiero, Karin Ericson
Musik: Henric Karlsson 
Kostym: Josefine Chiacchiero & ensemblen 
Scenografi: Henric Karlsson
Dramaturgisk rådgivare: Bodil Persson
Längd: 45 min (inkl. 10 minuters dansverkstad)
Producerad av Odissi Dansproduktion med stöd av Statens Kulturråd, Stockholms läns landsting och Stockholms Stads Kulturförvaltning i samarbete med Jordbro Kultur och föreningshus och ZebraDans.

 

Ta Jham Takata- indisk dans & flamenco i rytmiskt samtal 27-31 oktober

Movement in exile och FlamencoFredag bjuder i detta spännande samarbete på indisk dans och flamenco i både traditionell och innovativ form. Ta Jham Takata visar på gemensamma rötter för den indiska dansen och flamencon och presenterar både föreställningar och kurser där de olika dansformerna möter, utmanar och berikar varandra både rytmiskt och visuellt. Hela programmet bjuder på internationella och nationella gästspel, barnföreställning, ett koreograferat samtal, publiksamtal och intensivkurser. 

Arrangör: Movement in exile/Farhang och FlamencoFredag/LP Flamenco i samarbete med World Dance Company, MYSK, Planetafestivalen, Odissi Dansproduktion och Pygméteatern. Med stöd av Stockholms stad och Kulturrådet.

LÄS HELA PROGRAMMET PÅ www.movementinexile.com

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?