Välj datum

Sujata Mohapatra- Odissigästspel

Teater Tre / Södermalm

lör 28 okt 2017 kl 18.00 – AVSLUTAD

Ta Jham Takata- indisk dans & flamenco i rytmiskt samtal 27-31 oktober

Movement in exile och FlamencoFredag bjuder i detta spännande samarbete på indisk dans och flamenco i både traditionell och innovativ form. Ta Jham Takata visar på gemensamma rötter för den indiska dansen och flamencon och presenterar både föreställningar och kurser där de olika dansformerna möter, utmanar och berikar varandra både rytmiskt och visuellt. Hela programmet bjuder på internationella och nationella gästspel, barnföreställning, ett koreograferat samtal, publiksamtal och intensivkurser. Vi utlovar en sprakande och stämningsfull helg i flamencons och den indiska dansens tecken med Sujata Mohapatra och Yiota Peklari som de starkast lysande stjärnorna.

28 oktober Lördagkvällens hela program på Teater Tre 

18.00  Att underkasta sig eller kasta av sig titeln...? Ett koreograferat samtal och en dansad frågeställning (Ingår i biljetten till Sujata Mohapatra)

Kathakdansaren Veronica Tjerned har bjudit in Bharata Natyamdansaren och dansantropologen Ipshita Rajesh till ett koreograferat samtal där de med humor och distans konfronterar autenticitet, etnicitet och om att vara bärare av en dansform och om vem som har rätt att säga att det vi gör ligger inom eller utanför en viss ram. Veronica Tjerned studerar under sin masterutbildning hur hon kan använda sig av den nordindiska dansformen kathak i en svensk kontext. Hon vill använda sig av sin dans för att förhålla sig till ett samtida Sverige snarare än att återdansa indiska berättelser ur ett mytologiskt Indien.
Ide och koncept: Veronica Tjerned
Dans, skrivet och talat material: Veronica Tjerned och Ipshita Rajesh

 

19.00 Sujata Mohapatra- Odissi soloföreställning

Ta Jham takata är mycket stolta över att presentera detta gästspel med en av de allra främsta namnen inom det indiska klassiska dansfältet idag; den flerfaldigt prisbelönta Sujata Mohapatra. Formad och slipad i Odissi- östindisk klassisk dans sedan barnsben, varav 18 år hos den legendariske Guru Kelucharan Mohapatra har hon fångat publikens och kritikers hjärtan runtom i världen med sina föreställningar. Sujatas tekniska briljans, mimiska uttryck och närmast gudinnelika utstrålning på scen är i absolut världsklass. Sujata Mohapatra är baserad i Bhubaneswar, Orissa, turnerar över hela världen och detta är hennes första gästspel i Sverige. Ett tillfälle du inte får missa!
Längd: 55 min
"Within minutes one knew that this was going to be a treat" The Hindu 2013

 

20.00 SAMTAL - Indisk dans och flamenco i rytmisk dialog. Hur, var och varför? 

Med Yiota Peklari (Grekland), Pia del Norte, Ipshita Rajesh, Ulrika Larsen och Veronica Tjerned. (Ingår i biljetten till Sujata Mohapatra)

LÄS HELA PROGRAMMET  www.movementinexile.com

MER OM FLAMENCOFREDAG www.flamencofredag.se

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?