Välj datum

Magnus Wetterholm - Sånger av Jacques Brel

Pygméteatern / Vasastan

lör 11 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i november 2017.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Magnus Wetterholm, med ett långt förflutet som sångare av Brels odödliga chansoner, framträder i den bejublade föreställningen Sånger av Jacques Brel. En föreställning som blir ett äventyr genom 15 av Brels chansoner. Det är ett par timmars hisnande resa där kärleken, döden, längtan, drömmar, sorg och befriande humor går hand i hand. Publiken får möta några av de stora sångerna, såsom Amsterdam, Ne me quitte pas, De gamla, Mathilde.

Magnus bär fortfarande med sig denna varma starka värld, den som är Brels universum enda sedan premiären gick av stapeln på en krog i Malmö direkt efter avslutad scenskola 1981. Idag varvas sångerna av underhållande historier såsom resan till Göteborg, om mamman som aldrig gav upp och om den kloka morfadern som fanns i barndomen. Ja av sånt som har hänt på vägen under livets resa.

I förställningen medverkar dom två storslagna musikerna Jonas Abrahamsson och Anja Strautmanis. Pianisten Jonas är en musiker med många strängar på sin lyra, som bland annat varit kapellmästare åt Lill-Babs. Framför allt spelar han piano, men i föreställningen även ukulele. Cellisten Anja Strautmanis är utbildad på Musikhögskolan i Örebro och har medverkat i en rad föreställningar vid Stadra Teater i Bergslagen. Cellons varma klang förstärker Brels längtan och drömmar i vår föreställning.

Synpunkter?