Välj datum

Violet Green – Tell it like it is

Pygméteatern / Vasastan

tis 14 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 6 apr 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 7 apr 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 16 feb 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 7 dec 2019 kl 19.00 – AVSLUTAD

Äntligen ärViolet Greenand all between tillbaka i Stockholm och Pygméteatern. 

Bandet har turnerat i Sverige och Norge och spelat på jazz- & bluesklubbar, kulturföreningar, kyrkor, pubar och teatrar.Gensvaret är alltid entusiastiskt, publiken beskriver dem som en "energiboost" och en och annan tår har också fällts.

Den röda tråden är en kvinnlig musikhistoria som sträcker sig över hundra år, från vaudeville-divorna Ma Rainey och Bessie Smith fram till nutida stjärnor som Mavis Staples och Amy Winehouse. 

Violet Greenbestår av: Jenny Fall, sång, Ulla Wrethagen, gitarr och sång, Anna Hammarsten, klaviatur och sång, Elsie Petrén, saxofon, Lena Andersson, bas och Eva Grund, trummor.

Läs mer på Violet Greens hemsida: https://violetgreenandallbetween.com

Pygméteaterns hemsida: http://www.pygmeteatern.se/se/kulturhuset.asp

Violet Green är alltså inget vanligt coverband. Om bandet bara skulle spela t ex Got my mojo working, Hound dog och Whole lotta shakin’ goin’ on, utan sammanhang vore det inte lika intressant. Men eftersom det var kvinnor som först spelade in dem (Ann Cole, Big Mama Thornton och Big Maybelle) men att låtarna senare blev oändligt mycket mer kända med manliga artister känns det motiverat. Violet Green spelar såklart låtarna i de kvinnliga artisternas versioner. Då blir texterna plötsligt begripliga, som t ex: ”You ain’t nothing but a hound dog...”

Sagt om Violet Green:    

"Jag vill påstå att inte många band får till det vokalt så bra som dessa kvinnor... Det är inte ofta man upplever duktiga musiker som är så avspända och trivs så bra tillsammans, är så samspelta och därmed får en så bra kontakt med publiken."/Uskedalen.no

"En eloge till samtliga bakom detta projekt ... Missa dem inte!" /Jefferson Blues Magazine

”Knockade!! En helt underbar föreställning … Det bjuds på grymt gung, otroligt proffsiga kvinnor på instrument och sång, intressant och kul info mellan låtarna! Gå och se den här showen, vi kommer att göra det igen!”/ röst ur publiken

Synpunkter?