Välj datum

FlamencoFredag

Pygméteatern / Stockholm

fre 27 okt 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 24 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 15 dec 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD

FlamencoFredag är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg.

Scenprogrammet börjar kl 19:00 och vår kära presentatör Roberto Gonzalez börjar med att berätta kort om flamenco, varefter du får njuta av ett flamencoset där kvällens gäster tillsammans med husets cuadro bjuder på dans och musik. Efter en paus bjuder vi på ytterligare ett set där kvällens särskilt inbjudna gäster har fria händer! Kvällen avslutas med en fin de fiesta där vi bjuder upp alla medverkande artister.

Höstens säsongpremiär den 29:e september är denna gång förlagd på Sveriges äldsta konserthus, Musikaliska vid Nybrokajen 11. För biljetter och mer information, kika in på flamencofredag.se!
 

2017-10-27

Oktobers program är del i ”Ta Jham Takata”, läs mer nedan!
Oktober är vi åter på hemmascenen Pygméteaterns Lilla Kulturhus med ytterligare internationella gäster! Vi bjuder åter in skönsångande Gustavo Rey tillsammans med tungviktaren, gitarristen Erik Steen och slagverksfenomenet Fredrik Gille, riktiga publikfavoriter alla tre. 

Ändring i programmet: Dansaren David Montero kunde i sista stund hoppa in för Yiota Peklari som drabbats av en skada och tyvärr inte kan medverka. David, ursprungligen från Sevilla, har mer än 18 års erfarenhet som dansare inom flamenco och klassisk spansk dans och turnerat världen runt.

Medverkande:
Yiota Peklari  (dans)

David Montero (dans)

Erik Steen (gitarr)

Gustavo Rey (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)

Fredrik Gille (slagverk)
 

Ta Jham Takata- indisk dans & flamenco i rytmiskt samtal 27-31 oktober

Movement in exile och FlamencoFredag bjuder i detta spännande samarbete på indisk dans och flamenco i både traditionell och innovativ form. Ta Jham Takata visar på gemensamma rötter för den indiska dansen och flamencon och presenterar både föreställningar och kurser där de olika dansformerna möter, utmanar och berikar varandra både rytmiskt och visuellt. Hela programmet bjuder på internationella och nationella gästspel, barnföreställning, ett koreograferat samtal, publiksamtal och intensivkurser. 

Arrangör: Movement in exile/Farhang och FlamencoFredag/LP Flamenco i samarbete med World Dance Company, MYSK, Planetafestivalen, Odissi Dansproduktion och Pygméteatern. Med stöd av Stockholms stad och Kulturrådet.

LÄS HELA PROGRAMMET PÅ www.movementinexile.com


 

2017-11-24

November bjuder på en av flamencons nykomlingar i Sverige, när gitarristen Jonathan Bondesson kliver in på FlamencoFredag med sina vänner! Trio el Gancho feat. Rebecca Rubin är ett kraftfullt möte mellan genrer och konstformer! Eldig flamenco vävs samman med smäktande visor från Orienten och fäboddoftande valltoner från Nordens mörka skogar. I den här föreställningen kommer traditionell flamencodans framföras med en twist utan dess like! 

Medverkande:

Jonathan Bondesson/Trio el Gancho (gitarr)

Mukryan Abubakr/Trio el Gancho (cello)

Kim Persson/Trio el Gancho (flöjter)

Rebecca Rubin (dans)

Ellen Pontara (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)


 

2017-12-15 - Säsongavslutning!

December och vår säsongavslutning för året blir förutom en hejdundrande fest med bl a sångaren Ángeles Gómez, också en möjlighet att uppleva en hel dansföreställning undertecknad Elina Robinson, nya generationens flamencodansare och koreograf bosatt i Helsingfors. Med sig har hon en ensemble om 7 personer i verket ”Imperfecto”. Självklart blir det en och annan villancico, spansk julsång, kanske någon överraskning och förstås, mycket flamenco!

Medverkande:
IMPERFECTO:

Anne Riikola-Sarkkila, Laura Rintamäki och Elina Robinson (dans)

Juho Koskimies (gitarr)

Anna Murtola (sång)

Javier Sanchez Perez (bas)

Ricardo Padilla (slagverk)

Christian Robinson (projektioner)

och

Angeles Gomez (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)


 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH HEMLIGA GÄSTER!

Läs mer på www.flamencofredag.se

 

Dörrarna öppnas kl 18:00. Första set kl 19:00

Det är onumrerade platser i salongen.

 

Ordinarie biljett/rabatt: 200 kr/160 kr

Säsongbiljetter:

Bokas via hej@flamencofredag.se

Alla 4: 800 kr,

ger inträde till höstens 4 FlamencoFredag: på Pygméteatern och septembers säsongpremiär på Musikaliska

VIP-biljett: 1200 kr,

ger inträde till höstens samtliga 4 FlamencoFredag (inkl säsongpremiären på Musikaliska), reserverad plats på 1a/2a raden, 1 glas vin/alkoholfri alternativ+tapa.

Kontakta Pygméteatern på tel 08-31 03 21 (från september 2017) eller mejl till: hej@flamencofredag.se om du har frågor om biljetter/biljettkategorierna Alla 4 och VIP.

 

Synpunkter?