FlamencoFredag

FlamencoFredag är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg.

Scenprogrammet börjar kl 19:00 och vår kära presentatör Roberto Gonzalez börjar med att berätta kort om flamenco, varefter du får njuta av ett flamencoset där kvällens gäster tillsammans med husets cuadro bjuder på dans och musik. Efter en paus bjuder vi på ytterligare ett set där kvällens särskilt inbjudna gäster har fria händer! Kvällen avslutas med en fin de fiesta där vi bjuder upp alla medverkande artister.

Höstens säsongpremiär den 29:e september är denna gång förlagt på Sveriges äldsta konserthus, Musikaliska vid Nybrokajen 11. För biljetter och mer information, kika in på flamencofredag.se!
 

2017-10-27
Oktober är vi åter på hemmascenen Pygméteaterns Lilla Kulturhus med ytterligare internationella gäster! Vi bjuder åter in skönsångande Gustavo Rey tillsammans med tungviktaren, gitarristen Erik Steen och slagverksfenomenet Fredrik Gille, riktiga publikfavoriter alla tre. Därtill för första gången i Sverige, är vi också glada att presentera dansaren Yiota Peklari! Yiota hör Greklands mest aktiva och innovativa flamencodansare med stark musikalisk bas och har turnerat runt om i världen i såväl flamenco som stepp- och body music sammanhang.

Medverkande:
Yiota Peklari (dans)

Erik Steen (gitarr)

Gustavo Rey (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)

Fredrik Gille (slagverk)

 

2017-11-24

November bjuder på en av flamencons nykomlingar i Sverige, när gitarristen Jonathan Bondesson kliver in på FlamencoFredag med sina vänner! Jonathan studerar nu på masterprogrammet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm parallellt med arbete som musiker och pedagog.

Medverkande:

Jonathan Bondesson (gitarr)

med vänner som bekräftas snart!

Ellen Pontara (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)

 

2017-12-15 - Säsongavslutning!

December och vår säsongavslutning för året blir förutom en hejdundrande fest med bl a sångaren Ángeles Gómez, också en möjlighet att uppleva en hel dansföreställning undertecknad Elina Robinson, nya generationens flamencodansare och koreograf bosatt i Helsingfors. Med sig har hon en ensemble om 7 personer i verket ”Imperfecto”. Självklart blir det en och annan villancico, spansk julsång, kanske någon överraskning och förstås, mycket flamenco!

Medverkande:
IMPERFECTO:

Anne Riikola-Sarkkila, Laura Rintamäki och Elina Robinson (dans)

Juho Koskimies (gitarr)

Anna Murtola (sång)

Javier Sanchez Perez (bas)

Ricardo Padilla (slagverk)

Christian Robinson (projektioner)

och

Angeles Gomez (sång)

Per Lenner (gitarr)

Pia del Norte (dans)

 

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR OCH HEMLIGA GÄSTER!

Läs mer på www.flamencofredag.se

 

Dörrarna öppnas kl 18:00. Första set kl 19:00

Det är onumrerade platser i salongen.
 

Ordinarie biljett/rabatt: 200 kr/160 kr

Säsongbiljetter:

Bokas via hej@flamencofredag.se

Alla 4: 800 kr,

ger inträde till höstens 4 FlamencoFredag: på Pygméteatern och septembers säsongpremiär på Musikaliska

VIP-biljett: 1200 kr,

ger inträde till höstens samtliga 4 FlamencoFredag (inkl säsongpremiären på Musikaliska), reserverad plats på 1a/2a raden, 1 glas vin/alkoholfri alternativ+tapa.

Kontakta Pygméteatern på tel 08-31 03 21 (från september 2017) eller mejl till: hej@flamencofredag.se om du har frågor om biljetter/biljettkategorierna Alla 4 och VIP.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?