PARADISO: FOLKMUSIKENS BEYONCÉ

Köp biljetter
0 kr – 70 kr

Turteatern / Johanneshov

sön 6 aug 2017 kl 20.30 – AVSLUTAD

Välkommen till en hejdlös kulturkrock mellan popstjärnan och knätofsen. Här bjuds på ett smakprov från föreställningen Folkmusikens Beyoncé (som har urpremiär på Bastionen i Malmö 18/8). En storslagen enkvinnsshow, ett folkmusikaliskt fyrverkeri, en ogenerad kärleksförklaring till divan.

En folkmusikalisk tolkning av Beyoncé som fenomen – röstekvilibrist, dansenergi, musikproduktion deluxe, ljusexplosioner, videoprojektionsfrosseri, trendsättare, sexsymbol, feminist, aktivist, underbarn, moderskap, sviken, stark, mäktig… Beyoncé har lyckats skapa sin egen världsordning där hon är drottning. Brita Björs drabbas av hybris och likställer sig med denna fulländade världsartist, med målet att skapa sitt eget universum och ta plats som Queen B.

Utgångspunkten är att analysera Beyoncés konstnärliga uttryck och omtolka det utifrån traditionellt folkligt material, teman igenkännbara från Beyoncé fast sprungna ur en helt annan tid. En scenshow som inspireras av Beyoncés estetik men med utgångspunkt från folkkultur: folkmusik som arrangeras och omarbetas via electronica, danssteg som flörtar med både folkdans och Beyoncé-koreografi, kostym inspirerat av folkdräkt som ändå för tankarna till en Beyoncé-kollektion, och visuella överraskningar i ljussättning och projektioner.

En visuell sångshow där allmogekultur möter populärkultur. För folkmusikdiggare, Beyoncéfans och kulturtanter av alla kön, från tonår och uppåt.

Fyra konstnärer som kommer ihop sig och skapar ett allkonstverk: Brita Björs – folkmusiker, kompositör, artist. Tove Sahlin – regissör, koreograf, dansare, konstnärlig ledare för Shake it Collaborations. Ida Björs – konstnär, illustratör, folkdräktsinnovatör. Josefin Hinders Sjövall – ljussättare, scenograf, konstnär.

Längd: ca 40 min. 

Produktion: Brita Björs i samarbete med Shake it Collaborations
Idé och på scen: Brita Björs
Musik: Brita Björs
Regi och koreografi: Tove Sahlin/Shake it Collaborations
Kostym och rekvisita: Ida Björs
Ljus- och set design: Josefin Hinders Sjövall

Med stöd från: Region Skåne, Malmö stad och Konstnärsnämnden

 

Info kring Paradisofestivalen
För att som vuxen (från 19 år) ha rätt att köpa biljetter med pris 0 kr, måste du även ha köpt dagspass för den aktuella Paradisofestivaldagen. Även dagspasset kontrolleras vid insläppet, och felaktigt lösta gratisbiljetter ogiltigförklaras och entré nekas.

Besökare t.o.m. 18 år bokar enkelbiljetter gratis, utan dagspass.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?