Teater Barbara: FROSSA - en brännhet klimatfars + PSYKOLOGER GÅR PÅ TEATER

TEATER BARBARA - på Pipersgatan 4 / Kungsholmen

lör 25 mar kl 19.00 – AVSLUTAD

Teater Barbara: FROSSA – en brännhet klimatfars + PSYKOLOGER GÅR PÅ TEATER

Earth Hour 2017 på Pipersgatan 4

FROSSA är enligt recensenterna en "gnistrande miljölektion" (DN), "ett underverk av humor, pedagogik och panik" (SvD), framförd med "elak rolig precision" (DN)

I samband med årets Earth Hour har vi glädjen att spela FROSSA tillsammans med PSYKOLOGER GÅR PÅ TEATER. Efter föreställningen släcker vi ner och låter psykologerna Jonas Mosskin och Marta Cullberg Weston analysera och kommentera föreställningen och dess karaktärer i ett uppföljande publiksamtal.

Fakta talar för att vi människor orsakar klimatförändringar som på sikt hotar vår egen existens. Vilka tankefällor är det vi måste ta oss ur för att kunna hejda dem?

Teater Barbaras klimatfars FROSSA hade premiär på Earth Hour 2009 och har sedan dess spelats ett otal gånger i ständigt uppdaterade versioner. Alltid med fakta från den senaste klimatforskningen och med aktuella infallsvinklar på klimatdebatten.

Föreställningens längd: ca 60 min + uppföljande samtal

 

I FROSSA möter vi tre klimatkommunikatörer från den fiktiva samverkansgruppen Facit. Deras uppdrag: att informera, nyansera och skapa proportioner i klimatdebatten. Projektorn är laddad med bilder och statistik. Men det verkar som att de inte riktigt är överens om vad det är de ska komminicera...

FROSSA uppdaterar er i klimatfrågan på ett sätt som ni garanterat aldrig sett förut. Med relevanta fakta, dråplig komik och bitsk satir speglar FROSSA olika förhållningssätt till de stora utmaningar vi står inför idag. FROSSA handlar om klimathotet men också om vår dubbla bokföring; om kön, makt och om varför ordet tipping-point inte får nämnas i debatten.

 

Skådespelare: Johan Ehn, Anders Jansson och Carina Jingrot
Regi: Ulf Evrén
Manus: Anders Nyman, Ulf Evrén, Adriana Savin och ensemblen
Musik/ljud: Anders Nyström
Projektioner: Martin Wanngård
Foto: Henrik Rylander

Om biljetterna skulle vara slut här, ring 08-668 64 70 eller skriv till info@barbara.nu!

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?