Välj datum

Paddington Distortion Combo + Mary Ocher (Germany/Russia)

Pygméteatern / Vasastan

sön 30 apr 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD

Paddington Distortion Combo

Enmansbandet Paddington Distortion Combo består av Calle Olsson som förr spelade i bandet The Bear Quartet. 

Det är svårt att få en klar överblick över P.D.C’s diskografi och d.i.y album då det under de senaste 15 åren kommit massvis av spännande, oregelbundna utgivningar på olika håll med Calle och hans synthar. Ge hit Musiken beskrev Paddington Distortion Combo såhär: “infernalt belzebubsurr ackompanjerat av kliniskt rena syntoscillatorer, visslande som laser ur robotögon i oldschool science fiction. I bakgrunden tycks man höra en en tribal flöjtimprovisation medan intensiteten på ett närmast omärkligt sätt ökar. Det är märkligt hur detta oljud, detta tryck, istället för att vara totalt olidligt, lindrar min huvudvärk. Det känns som någon slags framtidsmassage där man lägger sig i en vit hytt och masseras av ljudvågor, ensam, isolerad, långt ifrån människor, men totalt avslappnad”.

https://soundcloud.com/zeon-light/paddington-distortion-combo

 

 

Mary Ocher 

Född i Moskva. Uppvuxen i Israel. Numera boende i Berlin.

Hennes riktiga namn är Mariya Ocheretianskaya och denna gränsöverskridande experimentell singer/songwriter/poet/konstnärinna har de senaste åren hänfört publik över hela världen med sin alldeles egna mix av skev folkmusik, vild punk och elektroniska landskap. Ibland blir hon kallad för en “outsider artist” eftersom hon anses som för svår att kategorisera in i en viss genre. Hennes nya album “the west against the people” är inspelat och producerat av Hans Joachim Irmler från Kraut-legenderna Faust och är ett djupt politiskt och spännande album. 

Vad vi har att förvänta oss av denna kvällen har vi inte en aning om, mer än två egensinniga, kompromisslösa musiker.  Och som vi ser fram emot detta! http://www.maryocher.com/

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?