Välj datum

Killarna

Köp biljetter
120 kr – 190 kr

Ögonblicksteatern / Centrum

fre 24 feb 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 25 feb 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
tor 23 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 24 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD

KILLARNA är en föreställning som hyllar vänskapen och utmanar våra idéer om gränserna för våra drömmar. Om att tycka om nån så mycket att en vill bita den i armen. Om att vilja krypa upp i någons knä för att få tröst och om rädslan för att bli galen om allt det där som känns inuti släpps ut.

KILLARNA är lika mycket kropp som röst, både utopi och verklighet. Det är hudnära, vardagligt och känslostarkt, ackompanjerat av Min Stora Sorgs dansanta discobeats som intar ett helt rum. KILLARNA visar en manlighet vi önskar oss, helt enkelt en mänsklighet. Om drömmar som kunde ha varit om normen inte varit så snäv och svår att balansera. Om samtal, beroende, värme, utelämnande och sånt alla relationer borde få innehålla. En föreställning som i sig självt är en förändring.

Vi vill förändra de ideal och förväntningar som är kopplade till unga män idag. Vi vill skapa andra vägar och utvägar. Med föreställningen KILLARNA visar vi en bild av verkligheten som den skulle kunna vara.

Pressklipp:

Det som bjuds är inte bara en närmast utopisk skildring av hur männens liv tillsammans skulle kunna se ut efter heteronormens och machokulturens död. Det ges fin teater också. [...] Det är finstilt, lågmält, lyhört. En svår teaterform alltså, men Salanders manus vet att hålla igen, vet att det outtalade kan prata högre än det som skriks. Och skådespelarna Andersson och Sporsén är utmärkta. Anders Sjögren, Västerbottens Kuriren

Här träffar Salander rätt med ”Killarna” som skaver mot våra vanor, värderingar och föreställningar om sakernas, och framför allt könsrollernas, tillstånd och känsloutrymme utan att för den sakens skull var övertydlig eller ge pekpinnar. Katrin Sten, Folkbladet

På torsdag den 23 november kommer vi att ha ett eftersamtal med panel och publik efter föreställningen KILLARNA, ett samtal om bland annat maskulinitetsnormer och vänskap mellan män, och om konkreta steg för förändring.

Samtalsdeltagare är Samuel Björklund från Make Equal, Christer Edeholt, initiativtagare till Regnbågsbiblioteket och Stefan Andersson, skådespelare i föreställningen.

Samuel Björklund är praktikant på Make Equal i höst och under sin praktik är han med och utvecklar killmiddagskonceptet. Genom #killmiddag får män möjlighet att prata om saker män kanske inte ofta pratar om.

Christer Edeholt arbetar på Umeå stadsbibliotek och är initiativtagare till Regnbågsbiblioteket och Sveriges första Regnbågshylla.

Samtalslängd: ca 45 minuter
När: 23 november, ca klockan 20.30
Var: Ögonblicksteatern, Västra Strandgatan 7B

Samtalet är ett samarrangemang mellan Ögonblicksteatern och Bilda.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?