Markus Evangelium

Köp biljetter
60 kr – 80 kr

Folkets Hus Strömsnäsbruk / Strömsnäsbruk

fre 21 okt 2016 kl 19.00 – AVSLUTAD

Lilla Teatern / Vaxholm

sön 5 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 19 nov 2017 kl 19.00 – AVSLUTAD

Man kan kalla detta för allmänbildning. Det handlar om grunderna för vårt gemensamma kristna arv. Viktiga bilder som tenderar blekna i dagens moderna, sekulariserade samhälle…

Skådespelaren drar in texten i vår tid, blandar humor och blodigt allvar. En utmärkt föreställning för den unga konfirmanden eller för pappa och mamma som håller på att glömma…

Den västerländska moralen vilar sedan tusen år på ett bräckligt fundament. På vårt gemensamma kristna arv. Idag vittrar detta fundament sönder och samman. Den svenska kyrkan kämpar för sin överlevnad. Allt färre ungdomar väljer att konfirmera sig. Allt färre medborgare använder sig av kyrkans tjänster. Vad är det som håller på att hända? Är coca-cola, bingolotto, alkohol och IT våra nya frälsare?

Våra barn kan utan att tveka räkna upp namnen på tio pop-band. Men hur många av barnen kan räkna upp tio blommor på en svensk sommaräng? Medelsvensson roar sig med kristaller, tarotkort och ren schamanism.

I detta läge känns det viktigt att agera.

Med hjälp av valda delar ur Markus evangelium inramat i Ulf Nilssons texter ur boken ”Mästaren och de fyra skrivarna” vill Gotlands Teater diskutera hotbilderna mot vårt gemensamma kristna arv.

Speltid: cirka 70 minuter. Berättarteater, sång och musik.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?