TRANSATLANTIC (kortfilm)

Teater Lederman / Stockholm

lör 1 okt 2016 kl 15.30 – AVSLUTAD

Trots att vi sprungit tusen mil så kommer vi springa tusen till. Vi hör en röst som kallar. Den säger: Vi är äntligen på väg, den säger: Det är dags att ge sig av. Genom luft och över hav. Till alla dom som korsat Atlanten visat att det går, världen tittar på ända från Stockholm till Tegucigalpa. Cinema Queer presenterar 5 oslagbara transkortfilmer!

Club Amazonas
Jessica och Angela, två unga transpersoner, lämnar Honduras för att söka lyckan i Mexico. Här finner de gemenskapen på Club Amazonas, syr väskor och delar erfarenheter. På andra sidan gränsen lockar USA men är gräset verkligen grönare på andra sidan? 

Exercise 1
Juli finner gemenskap online efter sin könskorrigering. I längtan efter närhet hittar hon ett one-night stand men världen utanför är inte lika förstående och kvällen slutar inte som hon hoppats. 

Transcend
Efter flera år utan kontakt med sin familj låter sig Julian övertalas av sin gravida flickvän att återvända hem och fira Thanksgiving. Det blir en chans för Julian att förlåta sin familj och låta gamla sår läka. Men inte till vilket pris som helst. 

Vessels
Diamond jobbar för minimilön i ett av Los Angeles många tygfabriker. Hon drömmer om bröstimpantat men pengarna för en säker operation finns inte på kartan. Så en dag låter hon sig övertalas av en vännina och följer med henne till en “pumper”. Med livet som insats riskerar hon allt för att bli den hon är. (Filmen innehåller obehagliga scener). 

Say U will 
Marcus och Ray möts i en kyss när klockan slår tolv och det nya året ringer in. När polisen stormar festen de är på flyr de tillsammans och gömmer sig på ett tak. Det här blir början till en natt ingen av dem någonsin kommer att glömma. 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?