Fröken Julie på Steninge Slott

Köp biljetter
170 kr – 250 kr
Se datum och tillgänglighet

 

Teater Domestique presenterar 2016 års sommarteater: ”Fröken Julie”. Modernare, men också trognare arvet efter Strindberg än någonsin. Mycket har förändrats sedan Strindbergs 1880-tal. Kulturrelativisterna har gjort sitt bästa för att upphäva skillnaderna mellan arv och miljö, natur och kultur, man och kvinna. Allt är som det heter ”socialt konstruerat”. Inte blir man klokare av att bevittna samtidens oheliga allianser mellan höger och vänster, kyrka och stat, högt och lågt, öst och väst. Är det till exempel säkert att västerlandets sekulära, förmenta demokrati med sin alltjämt icke fullbordade jämställdhet är att föredra framför österlandets progressivt visionära despoti?

Dramat utspelar sig under midsommarnatten på ett svenskt gods i slutet på 1800-talet. Fröken Julie är grevens 25-åriga dotter, som avspisat ett flertal friare då pjäsen börjar. Hon representerar en fallande aristokrati, medan grevens betjänt och stalldräng Jean är representant för en tjänande klass av stigande entreprenörer. Jeans fästmö Kristin tillhör även hon tjänstefolket, men vill till skillnad från Jean hålla sig till reglerna i det rådande samhällssystemet. ”Ikväll är fröken Julie galen igen, komplett galen” säger Jean i sin berömda öppningsreplik och inleder därmed det spel som sammanflätar Jean och Julie några hektiska timmar på midsommarnatten. Konsekvenserna blir djupgående för alla inblandade. Vad händer när det naturliga samspelet mellan attraktion och lidelse rubbas av samhällsklimatet?

 

Regi: Michael Riise

I rollerna: Malin Arvidsson, Rasmus Dahlstedt och Rebecca Kaneld

Scenografi: Lars-Erik Hedendahl   Grafisk design: Jonas WE Andersson

Premiär: den 8:e juli

Föreställningen spelas under tak
 

Obs! Är ni 5 eller fler som anmäler sig så erhåller ni gruppbokningsrabatt (170 kr/person), skicka ett mail till info@teaterdomestique.se eller ring 070-881 85 91 för frågor och bokning.

 

Föreställningen genomförs i samarbete med Medborgarskolan.

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?