Välj datum

UNG POESI - Fyra poeter till alias TEATERN

alias TEATERN / Vasastan

tis 17 maj 2016 kl 19.00 – AVSLUTAD

Unga poeter vilkas vapen är ordet. Ordet som växer fram, som föder toner och musik, som förvandlar sig till brinnande spjut som går direkt in i hjärtat. De kommer från Stockholm, de vill fylla ett tomrum inom den existerande kultursfären. De vill genom ordets makt ta över gamla och skapa nya scener. De vill frambringa en ordets rörelse som inte går att stoppa.

 

Neftali Milfuegos: är en ung författare som slog igenom stort med sin debutbok ”Tankar mellan hjärtslag”. Furiöst och på ett språk som inte liknar något annat konfronterar han tidens alla frågor – kön, identitet, etnicitet, klass, nationalism. En inre tankeström som drivs lika mycket av poetens bultande hjärta som av hans sönderslitenhet mellan två kontinenter, Chile och Sverige.

Sara Nazari: Hon är 16 år och har uppträtt med sin poesi i två år. ”Jag har alltid skrivit men aldrig satt namn på vad det är jag skriver. Jag har aldrig sett mig som rappare eller poet, utan jag har bara skrivit och rimmat.” Hon har blivit betraktad som ”Fruängens bästa poet”

Amer Sarsour: är en ung poet och hiphop-artist. Sedan 2010 har han åkt runt i Sverige med sin spokenword och rap och uppträtt i allt från litterära finrum som Dramaten till hiphopens vardagsrum hos Ametist på SR Metropol. Många känner Amer Sarsour som Poeternas Poet. En vision som går hand i hand med hans dröm, är att skriva tills han inte längre kan dö.

Makda Embaie:  är en poet som har stått på Revolution Poetrys olika scener sedan 2014. Hon studerar nu vid Biskops Arnös Författarskola. ”Dikten är ett rum där det svårsagda och tryckande får en plats på mina villkor. Mina texter är mitt språk och ett motstånd i en värld med få versioner av historier om vår verklighet.?

Sussi Mead Spirito: Ljud- och ljusteknik

Christine Löfgren: Producent

Med stöd av Stockholms Stad och ABF Stockholm.

Synpunkter?