Välj datum

ANIMOSITET

Teater Improvisation & Co / Vasastan

lör 23 maj 2015 kl 19.00 – AVSLUTAD
mån 25 maj 2015 kl 19.00 – AVSLUTAD
tis 26 maj 2015 kl 19.00 – AVSLUTAD

(= förbittring, motvilja, fiendskap eller antipati)

Två par står i centrum då pjäsen börjar. De är unga vuxna i Stockholm på väg att etablera sig. Deras karriärer har precis börjat att ta fart och de har avslutat eller är i slutskedet av sina akademiska studier. De har god utbildning, sofistikerad smak och fina vanor. Men lyckan tycks inte vilja infinna sig. Genom vems ögon lever de sina liv?

Vi möter en ung man från samhällets skuggsida, vars drömmar släckts redan i tonåren. Han drar sig fram genom olika småjobb, det ena skitigare än det andra.

Och så en skådespelerska som varit i Hollywood. Hon har gjort en klassresa, men känner sig tom inombords.

De sex personas liv kommer att korsas. 

Inspirerad av författaren Tennessee Williams och hans teaterpjäser, har vi skapat en nyskriven föreställning om mänskliga relationer 2015. Vad hade Tennessee Williams skrivit idag? Är problematiken kring identitet, könsroller, normer, bekräftelsebehov, droger och medberoende lika aktuellt idag? Eller kanske t.o.m ännu mer angeläget än för 60 år sedan då hans pjäser skrevs?

Teater Ambrosia presenterar ett svart humoristisk relationsdrama om att söka efter kärleken och sanningen i sitt liv. Att våga tro på sig själv. Och lita på andra.

Ensemble: Johanna Essie Sjögren, Mikaela Rustad, Johan Sömnes, Marcus Collén, Tina Friberg & Simon Broström.
Manus & regi: Christer Sahlsten
Producent: Cristina Schippa
Scenograf: Cristina Schippa
Regiassistent: Kristofer Mark Adolfsson
Produktionsassistent: Micaela Nyström
Ljus: Oscar Tuominen
Musik: Mattias Östling
Foto: Michael Whålin

Grupp och skolbokningar: schippa@gmail.com, 073 986 91 74

 

Teater Ambrosia är en skådespelardriven frigrupp verksam i Stockholm. Den bildades i början av 2012 av Johanna Essie Sjögren, Sara Jussi och Kristofer Mark Adolfsson, som idag är teaterns konstnärliga ledning.
Teater Ambrosia vill undersöka vad teater och scenkonst är och kan vara. Vi vill utmana oss själva att inte fastna i en specifik teaterform och jobbar därför gärna med olika regissörer från produktion till produktion, som inspirerar till nya uttryckssätt. Vi satsar också gärna på nyskrivna manus. Tidigare produktioner är Strykjärnet & Döden av Patrik Bergner & Ursula Fogelström, 95 grader av Michael Hamory & Rond nr 2 av Sara Jussi.

Besök vår hemsida: www.teaterambrosia.se

eller vår facebook: www.facebook.com/teaterambrosia

Synpunkter?