Barnteaterlördag på Bristol
Tre x barnteater: Här hör jag hemma, Romeo och Julia och Godiskuppen / Teater Bristol, Sundbyberg
Dr Duma & Rakel – På vådliga vatten / Teater Bristol, Sundbyberg
Apelsinen, Stjärnan & Pappan som åkte barnvagn / Teater Bristol, Sundbyberg
Känslolaboratoriet / Teater Bristol, Sundbyberg
På lördagarna kl 13.00 är det barnteater på Bristol under februari och mars.
Vi har föreställningar för både mindre och större barn. Kaféet är öppet både före och efter föreställningen.
Välkomna!
7 februari och 21 mars - för 5-8 år
Tre x barnteater:
Här hör jag hemma, Romeo och Julia och Godiskuppen
Teater Tvåan från Kulturama tar med alla äventyrslystna 5-8 åringar på en spännande resa tillsammans med lika äventyrslystna djur, leksaker och vuxna. Ta med vänner, spänn fast säkerhetsbältet, håll hårt i godispåsar och leksaker för här blir det åka av!
Ett: Här hör jag hemma
Ida Gardell, Sondre Gevelt, Julia Janson och Hedda Østrem.
Fyra leksaker bestämmer sig för att rymma ut i världen för att lära sig. Tillsammans upptäcker dom både världen och vänskap.
Två: Romeo och Julia
Klara Bolmgren, Gisela Swarting, och Sebastian Wilgotsson.
När Romeo och Julia träffas och bestämmer sig för att bli kompisar är det helt plötsligt folk som säger att de inte får vara det. Hur ska dom göra då?
Tre: Godiskuppen
Sebastian Holmqvist, Erik Norrman och Charlotte Svärd.
Följ med in i en spännande saga där ni är välkomna in i djurens värld! Här får ni möta det starka men snälla Lejonet och de klantiga tjuvarna Grävling och Räv som tagit sig an ett viktigt uppdrag.
Alla hjärtans dag 14 februari - från 3 år
Dr Duma & Rakel – På vådliga vatten
av Per Wernolf
En musikalisk fantasi om två gamlingars vänskap. Med musik av Ulf Ericsson.
Från 3 år.
Dr Duma och Rakel är de bästa av vänner, men Duma har en tendens att glida iväg i dagdrömmarnas värld och glömma vännen Rakel hemma. När det händer kan hon inte hålla tårarna borta. Hon undrar där hon sitter i en vrå: ”Hur kan jag va ensam fast än vi är två?”
Hon lyckas med en kraftansträngning ta sig in i Dumas fantasi och tillsammans ger de sig ut på en vild resa på vådliga vatten. Resan blir så vild så att grannen på servicehemmet rynkan ringer på och klagar. Som de barn de innerst inne är exploderar de i skratt. Deras lek tar slut och Rakel går hem. Det är kväll och hon skall lägga sig för att drömma om Dr Duma.
I denna saga bjuds barnen (publiken) in i en fantasivärld men också en värld där vuxna leker. Där fantasin spelar roll i relationen mellan två vänner, som skulle kunna vara deras Mormor eller Farfar.
Manus och Regi: Per Wernolf
Scenografi/Kostym/Illustration: Lina Serning
Musik: Ulf Eriksson
Mask och foto: Örjan Jakobsson
Rakel: Kari Hamfors Wernolf
Duma: Stefan Skärlund
21 och 28 februari - från 4 år
Apelsinen, Stjärnan & Pappan som åkte barnvagn
En föreställning av Friteatern med interaktiva delar för alla från 4 år om hur det kan bli när det inte blir som det brukar ... En föreställning där publiken inte bara får höra och se utan också känna, lukta och vara med och leka!
Tänk om mamman en dag i morgonbrådskan stoppar pappan i barnvagnen och skjutsar iväg honom till förskolan. Hur blir det då? Finns det verkligen galonisar i hans storlek och vem ska hämta honom? Kan han hämta sig själv? Kan saker bli hur som helst?
Medverkande: Anders Brunskog och Susanne Olofsson Dramatiker: Isa Schöier Regissör: Elisabeth Frick Scenograf & kostymör, foto: Caroline Romare Interaktion skapad av Elisabeth Frick och ensemblen.
7 mars - från 9 år
Känslolaboratoriet
av Per Wernolf
I det lilla naturvetenskapslaboratoriet arbetar Professor Lisbeth Svensson och hennes assistent Amos. En dag är Lisbeth inte sig lik. En kraft som irrar rastlös i universum och som bara får lugn och ro genom att suga i sig människors känslor, har stuckit henne i nacken. Med sticket försvann hela hennes känsloliv. Men det tänker inte Amos tolerera. Lisbeth och Amos ger sig därför på uppgiften att återskapa Lisbeths känslor. Efter tappra försök att med hjälp av kemi, fysik och teknik återskapa hennes känslor ger de nästan upp. Då kommer Amos på att man i kroppen har massor av hormoner och signalsubstanser som aktiveras när kärlek uppstår. Lisbeth är tveksam. Hon älskar väl bara naturvetenskap? Hon har väl inte tid att vara kär? Hon ska ju bli Nobelpristagare.
Känslolaboratoriet är en naturvetenskapsshow där experiment utförs på scenen. Huvudsyftet med föreställningen är att väcka intresset för, och lusten till att utforska de naturvetenskapliga ämnena. Men det är lika mycket en historia om kärlek och känslor och om att Lisbeth aldrig kommer nå den framgång hon eftersträvar om hon inte också känner lust för sitt arbete.
De vetenskapliga experiment som görs i föreställningen har tagits fram av Beppe Singer. Beppe är lärare i grunden men är väl mest känd som programledare i SVTs Hjärnkontoret och Labba.
Medverkande:
Kari Hamfors Wernolf
Daniel Gustavsson
Anna Blomberg (På film)