Välj datum

Östen Med Resten – 30 årsjubileet

Köpmanberget / Hudiksvall

lör 17 okt 2015 kl 19.30 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2015.

Garanterat en musikalisk uppståndelse med mycket humor – allt i rasande fart.
Östen med Resten fick namnet av Lasse Berghagen i direktsändning och svenska folkets hjärtan har de vunnit under många års intensivt turnerande. Smakfulla arrangemang blandas med galen humor som når ända ut till sista stolsraden. – Vi spelar allt från Led Zeppelin till finska snapsvisor.
Alla vet att Östen med Resten gjorde succé i Melodifestivalen med låten ”Hon kommer med solsken”. Färre känner till att gruppen var dopad. – Vi använde OP-dopning, säger Östen Eriksson. Året efter laddade Enångers stoltheter för en ny schlagerkupp. Tävlingsbidraget Maria är en riktigt sydländsk slagdänga - En Enångers-samba, kan man säga eller Latinomusik i glesbygdsformat. Plötsligt förvandlades Östen Eriksson, Jens Kristensen, Gunnar Morén och Staffan Lindfors till höftjuckande sexbomber.

Bengan Janson, dragspel, fd originalmedlem i Östen med Resten
Han ser till att använda dragspelet i så många och så brokiga konstellationer som bara är möjligt. Det har resulterat i skivinspelningar och spelningar med t ex Marie Fredriksson, Putte Wickman, Jan Lundgren, Janne Åström, Lisa Nilsson, Björn Skifs, Ann-Sofi von Otter, Totta Näslund, Sven-Bertil Taube, Claes Janson, Loa Falkman, Jill Jonsson m fl. Snacka om att han trivts och trivs på jobbet!

När Östen Med Resten uppträder finns det en spelmanstradition i grunden. Lägg till en humoristisk touche på föreställningarna, något som alltid varit gruppens signum. Musikaliskt finlir, musikalisk humor. Så kan showen sammanfattas. Missa inte denna föreställning, speciellt om du gillar att garva och dessutom gillar musik...

Synpunkter?