Välj datum
Stjärnor - en rymdresa (familj, 3-6 år)

Stjärnor - en rymdresa (familj, 3-6 år)

FEBRUARI - APRIL

Följ med oss på en resa ut i rymden! Möt Stora Björn, Orion, Vita dvärgar och Röda jättar… Välkommen till ett rymdäventyr fyllt av sång, musik och förunderliga fakta!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan T-Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
Ylande Vargen (familj, 4-10 år)

Ylande Vargen (familj, 4-10 år)

FEBRUARI

Väldigt fritt efter Stora Stygga Vargen och de tre små grisarna...

Dockor, skuggor och blues! Ylande Vargen, en musiker på flykt, strövar genom skogarna på jakt efter lite arbete och tak över huvudet. Under ett fruktansvärt oväder tvingas han söka skydd och kommer så till grisarnas samhälle där tre små hus ligger på rad. Han knackar på och ber om hjälp ....Den oväntade upplösningen på detta givna drama, ger gott om utrymme för reflektion kring det främmande, det skrämmande och musikens helande makt! 

En familjeföreställning, för barn mellan 4 och 10 år.

Platser kvar: SLUTSÅLT
STOCKHOLM, Vasastan Norrmalm Odenplan, Pygméteatern
Bzzz - Om bin och människor (familj, 4-10 år)

Bzzz - Om bin och människor (familj, 4-10 år)

FEBRUARI - MARS

De var här långt innan oss - redan för 120 miljoner år sedan. Hela tiden har de arbetat med sitt sisyfosarbete - att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns.... Medverkande: Två skådespelare och ett gäng dockor

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan Odenplan, Pygméteatern
FlamencoFredag våren 2020

FlamencoFredag våren 2020

FEBRUARI - MAJ

FlamencoFredag är Stockholms tablao - flamencoscen.

I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus! Här strävar vi efter att visa både traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck och det mer nyskapande, konceptuella och artistspecifika.

Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg. 

Scenprogrammet börjar kl 19:00 och våra kära presentatörer börjar med att berätta kort om flamenco, varefter du får njuta av ett flamencoset där kvällens gäster tillsammans med husets cuadro bjuder på dans och musik. Efter en paus bjuder vi på ytterligare ett set där kvällens särskilt inbjudna gäster har fria händer! Kvällen avslutas med en fin de fiesta där vi bjuder upp alla medverkande artister.

VÄLKOMNA!

Läs mer om vårens artister på flamencofredag.se eller vår Facebooksida

Platser kvar:
STOCKHOLM, T-Odenplan, Pygméteaterns Lilla Kulturhus
Har du hört att Rosie har bitit i gräset? (familj, 4 - 10 år)

Har du hört att Rosie har bitit i gräset? (familj, 4 - 10 år)

MARS

Vackert, kärleksfullt, djupsinnigt, och lättsamt om döden och livet! Med mycket humor och värme tar vi oss an barns funderingar kring de stora frågorna! 

Ta närmsta barn i handen och gå och se fine David Mjönes i "Har du hört att Rosie bitit i gräset?" på Pygméteatern. Från fyra år och uppåt! 

Du som var på Scenkonstfestivalen TEATERKALAS 2020 har 20% rabatt på ordinarie pris. Boka såhär: Reservera biljetterna, sedan kommer en fråga om du har en rabattkod. Skriv in teaterkalas2020 i tomma fältet så dras rabatten av. Har du frågor kan du mejla info@pygmeteatern.se.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm, Vasastan, T-Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
4 Vindars Hus - svenskspråkig världspremiär!

4 Vindars Hus - svenskspråkig världspremiär!

MARS

På den blåsiga kullen där 4 Vindars Hus står samlas alla sagor från hela världen. Kom och upplev spännande rytmer och medryckande toner från världens alla håll! Musikteater kring gamla, men alltid så aktuella folksagor och berättelser tillsammans med

Lauri Antila - bas

Anna Fält - sång

Pia Pohjakallio - dans

 

Föreställingen rekommenderas för barn och deras vuxna från 5 år och uppåt

Platser kvar:
STOCKHOLM, T-Odenplan, Pygméteatern
Sagan som rymde (familj, 3 - 8 år)

Sagan som rymde (familj, 3 - 8 år)

MARS - APRIL

Väldigt fritt efter sagan om de tre Bockarna Bruse...

Dockor, skuggor och musik för småbarn 3-8 år

Du som var på Scenkonstfestivalen TEATERKALAS 2020 har 20% rabatt på ordinarie pris. Boka såhär: Reservera biljetterna, sedan kommer en fråga om du har en rabattkod. Skriv in teaterkalas2020 i tomma fältet så dras rabatten av. Har du frågor kan du mejla info@pygmeteatern.se.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan Odenplan, Pygméteatern
Lill-Tarzan (familj, 3-8 år)

Lill-Tarzan (familj, 3-8 år)

MARS

Vad gör man när verkligheten liksom inte stämmer... när de äldre barnen stänger dörren... när ens föräldrar är upptagna av sina egna livsdrömmar?

Vi berättar om hur det känns att vara 5 år och heta Lill-Tarzan. Och vad som kan hända om man tar lite hjälp av sin fantasi. Vips! Står där Mimo, världens bästa räv, som kan både smyga på sillar i skogen och pruttflyga högt över husen.

Steg för steg får barnen följa med skådespelarna in i skuggspelets magiska värld. En hyllning till fantasin; musikalisk och poetisk. 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan Norrmalm Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
Oscar Danielson

Oscar Danielson

MARS

17 januari 2020 släpps Oscars nya album Det här kan bli året som jag falleroch fredag 27 mars spelar han här på Pygméteatern.

Oscar Danielson är sin egen genre och av många ansedd som Sveriges bästa textförfattare. “Besvärjelse” från albumet Stockholm i mitt hjärta (2011) har över 3.5 miljoner spelningar.

Oscar är också verksam som författare. Efter att ha utgivit tre kärleksromaner på för vuxna utkom han sommaren 2018 på Rabén och Sjögren med Två av oss, en ungdomsroman som utspelar sig i Stockholm på 80-talet. 

2012 belönades Oscars skiva Det kostar på att vara barn med en Grammis för Årets Barnskiva, och 2013 Grammisnominerades han i samma kategori för Oscar Danielson sjunger för barn som borde sova.

Platser kvar: SLUTSÅLT
STOCKHOLM, Pygméteatern
Se trailer
Visa fler evenemang
Synpunkter?