Välj datum
SalvadorStokolmo Klub: Gil Felix möter Natalie Beabella!

SalvadorStokolmo Klub: Gil Felix möter Natalie Beabella!

SEPTEMBER

Natalie Beabella är ett transatlantiskt världsmusikprojekt med värme, groove, akustiska instrument och insiktsfulla texter på både engelska och spanska. 

Stilen de spelar är en blandning mellan världsmusik och pop, med inslag av jazz och latinska folkloristiska rytmer. Bandet har spelat runtom i Sverige och Argentina sedan starten 2007. Debuten ”No te doy más” fick ett fint mottagande av bland andra Lira och UNT: "No te doy más, inspelat i Stockholm och Buenos Aires, är en mycket angenäm upplevelse, full av böljande, melodistarka låtar som andas värme och optimism"

Gil Felix är norra Europas främste uttolkare av brasiliansk populärmusik MPB med egna kompositioner och hits. Gil Felix har 25-årig internationell karriär, en bred och eklektisk repertoar med både originella kompositioner och stora hits. Med influenser från Gilberto Gil, Bob Marley, Luis Gonzaga och Fela Kuti innebär Gil Felix framträdanden ett möte mellan den regionala Recôncavo-kulturen och afrikansk musikalitet.

I baren huserar Klub Kabeza

SalvadorStokolmo Klub genomförs med stöd av Bilda Studieförbund och Statens Kulturråd

 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Se trailer
FRASFURSTEN

FRASFURSTEN

SEPTEMBER

Utan jobb och pengar. Vad gör man?
Jim löser det på sitt sätt.
Och får oväntat besök – av sitt inre menageri.

Manus och regi: Marie Eriksson, i samverkan med skådespelaren Ivan Ossoinak.

Några publikröster vid premiären:
”Jag fick syn på mig själv, med skratt och tårar”
"Vasst, varmt och viktigt"

Insläpp från kl 17.30, bar med vin och mineralvatten
Fri sittning i salongen

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Bosses: En hyllning till Bo Hansson

Bosses: En hyllning till Bo Hansson

OKTOBER

Bo Hansson gjorde något som få hade lyckats med 1970, nämligen att som musiker slå igenom internationellt  och det i princip helt utan marknadsföring, konserter eller ett fagert yttre. Inte ens Abba hade vid den tiden lyckats med det. 

Även om det fanns planer på konserter på kontinenten och i USA stannade det vid tankar eftersom Bosse alltid drog sig ur sådana påfrestande resor och nöjde sig med att spela in den ena fascinerande plattan efter den andra. 

Så när nu ett band kallad Bosses ger sig ut för att spela hans musik så är det nog premiär för ett större anslaget projekt runt Bosses charmerande musik. Och därtill med flera av dem som återkom som musiker på skivorna. Däribland den eminente Kenny Håkansson på gitarr och den lika enastående slagverkaren, sångaren, munspelaren, impressarion, golfentusiasten, modellen och språkekvilibristen Bill Öhrström.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Synpunkter?