Evenemang

FlamencoFredag våren 2018

FlamencoFredag våren 2018

mars - maj

FlamencoFredag är Stockholms tablao - flamencoscen

I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus! Här strävar vi efter att visa både traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck och det mer nyskapande, konceptuella och artistspecifika.

Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg. 

I mars 2018 ger vi även ett gästspel på Teater Pero på Sveavägen 114. Då sker insläpp kl 18:30 och scenprogrammet börjar kl 19:30! Biljetter till gästspelet säljs via Teater Pero: pero.se --> Gästspel.

Scenprogrammet börjar kl 19:00 (utom på gästspelet då) och vår kära presentatör Roberto Gonzalez börjar med att berätta kort om flamenco, varefter du får njuta av ett flamencoset där kvällens gäster tillsammans med husets cuadro bjuder på dans och musik. Efter en paus bjuder vi på ytterligare ett set där kvällens särskilt inbjudna gäster har fria händer! Kvällen avslutas med en fin de fiesta där vi bjuder upp alla medverkande artister.

VÄLKOMNA!

Läs mer om höstens artister: www.flamencofredag.se

Platser kvar:
STOCKHOLM, FlamencoFredag på Pygméteatern
Läs merKöp biljett
POTATISREVOLUTIONEN

POTATISREVOLUTIONEN

mars

Dät är lördagen den 5 maj 1917 klockan 16.40...Silverputserskan Clara är i sin lägenhet på Söder med sina barn, ingen mat på flera dagar. Hanna 3 år har blåsor i munnen. Slicka på baksidan på tapeter för att få i sej cellulosa? Nej, nu fan går det inte längre! Grannen ropar på Clara: "Det ska finnas potatis hos handlare Karlsson på Södermannagatan." Hon slänger på sig kappan, låser in sina barn. Hanna skriker: "Spelar ingen roll - jag måste ut efter mat." De rusar ner för trappan. I väg till Nytorget! Där möter de kvinnor i hundratal! "Vi har fått nog, våra barn svälter, så fram med potatis! Fram med potatis!!" Polis tillkallas, tumult uppstår, hungerkravaller, är det revolution på gång som i Ryssland? 

Följ med på en spännande resa om dessa modiga kvinnor och män som blev symboler för de som inte längre kunde tiga utan hävdade sin rätt till ett anständigt liv! 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Har du hört att Rosie har bitit i gräset?

Har du hört att Rosie har bitit i gräset?

april

Vackert, kärleksfullt, djupsinnigt, och lättsamt om döden och livet! Med mycket humor och värme tar vi oss an barns funderingar kring de stora frågorna! 

Ta närmsta barn i handen och gå och se fine David Mjönes i "Har du hört att Rosie bitit i gräset?" på Pygméteatern. Från fyra år och uppåt! Regi: Agneta Ehrensvärd

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Violet Green – Tell it like it is

Violet Green – Tell it like it is

april

Efter att Violet Green i höstas gjorde succé på ett fullsatt Pygméteatern återkommer bandet och spelar två dagar i rad. Violet Green har med stor framgång turnerat på festivaler, teatrar, kulturhus och bluesklubbar i Sverige och Norge. ”Som en musikalisk skatt som uppenbarar sig och får liv.” /Södermanlands Nyheter/

-A tribute to women pioneers in blues and och rock’n’roll!-

Violet Green and all between ger en konsertversion med låtar ur sin bejublade föreställning A tribute to women pioneers in blues and rock’n roll där kvinnliga pionjärer inom blues, rhythm & blues, soul och rock’n roll från 1900-talets början och framåt hyllas.

Platser kvar:
Se trailer
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
En häxas dagbok

En häxas dagbok

april

Hur var det nu egentligen med den där sagan om Hans och Greta? Vi har alla hört om de två barnen som blir utsatta i skogen och kommer till den förfärliga häxans hus. Och eftersom häxan är en häxa, så är hon ju det ondskefullaste man kan tänka sig. Hennes enda tanke när hon möter två små barn är att de ska hamna på matbordet, kokta eller stekta! Så har vi hört... Men hur är det egentligen med den här häxan? Vem är hon? Vem har pekat ut henne som häxa? Finns häxor? En sen kväll på det lilla biblioteket berättar bibliotekarien en helt annan saga om Hans och Greta. Nu är det "häxans" version vi får höra. Det blir en hisnande saga om rädsla och vidskepelse, men också om kärlek vänskap och mod.

En pjäs där små dockor ställer stora frågor!

Ålder: 4-10 år, familj

Platser kvar:
Se trailer
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Ylande Vargen och de tre små grisarna (4-10 år)

Ylande Vargen och de tre små grisarna (4-10 år)

april

Väldigt fritt efter sagan om Stora Stygga Vargen ...

Dockor, skuggor och musik! Huvudpersonen är Vargen, en musiker på flykt från sitt hemland som strövar genom skogarna på jakt efter lite arbete och tak över huvudet. Under ett fruktansvärt oväder tvingas han söka skydd och kommer så till grisarnas samhälle där tre små hus ligger på rad. Han knackar på och ber om hjälp ....Den oväntade upplösningen på detta givna drama, ger gott om utrymme för reflektion kring det främmande, det skrämmande och musikens helande makt! 

För barn mellan 4 och 10 år.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Sagan som rymde

Sagan som rymde

maj

Väldigt fritt efter sagan om de tre Bockarna Bruse...

Dockor, skuggor och musik för småbarn 3-8 år

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Klubb Mariama #9: Talking Time, Eko Bang Bang, Jonas Knutsson

Klubb Mariama #9: Talking Time, Eko Bang Bang, Jonas Knutsson

maj

Säsongens sista Klubb Mariama får vi besök av några av toppnamnen inom svensk folkmusik, i form av gruppen Talking Time, som består av Ellika Frisell, Rafael Sida och Robin, gitarristen Gunnar Lingegårds projekt Eko Bang Bang och kvällens special guest Jonas Knutsson på saxofoner.

Talking Time bildades när Robin träffade Ellika och Rafael och de började experimentera med svensk folkmusik och slagverk utifrån afrikanska rytmer och flamenco. Resultatet är ett luftigt sound, där slagverket får ta stor plats men där fiolen har stor frihet och en Bingsjö-polska kan förvandlas till en västafrikansk Takamba eller en spansk Bulerias i en handvändning.

Gunnar Lingegård är en helt unik gitarrist som med djupa musikaliska rötter i spelmansmusiken arbetat fram ett sound och en spelstil inspirerad av jazzfusion och experimentell rock där han vänder och vrider på harmoniken och med hjälp av diverse pedaler och specialmickar spelar instrumental folkmusik på ett mycket originellt sätt.

Jonas Knutsson är en av landets främsta saxofonister med en förkärlek för folkmusik och jazz, och en ovanlig genremässig bredd. Han kommer att dyka upp flera gånger under kvällen. Kanske får vi även se någon ytterligare gäst på scenen, vem vet? Det kommer att bli en unik kväll med svensk folkmusik i annorlunda, experimentella former, och mycket improvisation.

 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Tore Berger fyller 80 år!

Tore Berger fyller 80 år!

maj

Tore Berger började sjunga och skriva låtar redan 1968 i Blå Tåget. 

Med krönikesånger som Kalla Kriget, En postmodernistisk intrig, 

Balladen om Rickard Sandler och Upplands Väsby bibliotek har han 

bidragit till folkbildningen. Hans litterära visor - kärlekssånger, 

naturlyrik och ironiska kupletter fortsätter verka genom decennierna. 

Tores Sångbok med låtar från 1968 till dags dato utkommer nästa år 

på Carlssons förlag. 

Han är inte känd som turnerande artist. Men Tore Berger fyller 80 år!

 

Jubileumskonserter i dagarna tre med Tore själv, musiker, gästartister och en särskild värd per kväll:  

Lördag 26 maj: Torkel Rasmusson

Söndag 27 maj: Carl-Johan De Geer

Måndag 28 maj: Morgan Palmqvist

 

(Tores sångbok kommer nästa vår på Carlssons förlag) 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm, Pygméteatern
Läs merKöp biljett
Synpunkter?