Välj datum
FlamencoFredag Hösten 2021

FlamencoFredag Hösten 2021

OKTOBER - NOVEMBER

FlamencoFredag är Stockholms tablao - flamencoscen.

I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus! Här strävar vi efter att visa både traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck och det mer nyskapande, konceptuella och artistspecifika.

Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som en gång i månaden förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg. 

VÄLKOMNA!

Läs mer om vårens artister på flamencofredag.se eller vår Facebooksida

 

COVID 19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, se vidare information på Pygméteaterns hemsida: www.pygmeteatern.se

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Klubb Mariama #22 med Sadek Demokratoz & Elgana

Klubb Mariama #22 med Sadek Demokratoz & Elgana

OKTOBER

Sadek Bouzinou från Algeriet är multikonstnär, och bl.a. sångare i det algeriska reggaebandet Demokratoz,  som bl.a. turnerat i USA 2016 och som släppte sin debutskiva Mazel  förra året. Till Klubb Mariama kommer han med sitt nya projekt Elgana, där han gått tillbaka till ett mer akustiskt, panafrikanskt sound, där han låter sig inspireras av diverse nord- och västafrikansk musik, vilket även reflekteras i de ofta politiska sångtexterna. Konserten på Klubb Mariama blir Sadeks första i Sverige, så missa inte detta!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Se trailer
UNINTENTIONAL MUSIC FOR FILMS - REKON

UNINTENTIONAL MUSIC FOR FILMS - REKON

OKTOBER

Rekon är en trio bestående av Daniel Borgegård Älgå: basklarinett, flöjt och elektronik, Leif Jordansson: gitarrer och Pelle Vallgren: trummor. De spelar improviserad musik men där loopar och elektronik har en stor påverkan för att bygga upp ljudlandskap. I recensioner från skivan Rekon” skrevs bl.a: 

 

"Musikaliskt är det främst ett slags löst sammanhållen jazz, men det kunde också beskrivas som något slags psykedeliskt ljudmakeri. Låter inte som så mycket annat, de skapar i högre grad än många andra en egen musik. Hela tiden spännande och understundom oväntat vackert. Nya och okända världar öppnas upp." (Andreas Lagercrantz, Lira)

Denna afton kommer bandet att spela tillsammans med  stumfilmen L'Inferno från 1911. Men för att göra det extra spännande så improviseras musiken fram och publiken får själva sätta samman musik och innehåll. Ingen Mickey Mousing!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Urban Turban - 30 års jubileum

Urban Turban - 30 års jubileum

OKTOBER

Multiorkestern Urban Turban firar 30 års jubileum vilket tornar upp sig till årets fest. Alla musikerna och sångarna från alla faser i bandets historia kommer att framträda. Pelle Lindström, Ulla Wrethagen, Carli Tornehave, Claes Jansson, Shamim Naghedi. Alla uppsättningar av orkestern kommer att gå loss från första årens lilla trioformat som turnerade runt på syltor i södra Sverige till det stora multiband med rötter i stora delar av världen. Musik från de fyra skivorna som getts ut från 1994-2016. 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Se trailer
En häxas dagbok (familj, 4-10 år)

En häxas dagbok (familj, 4-10 år)

OKTOBER

Vi har alla hört historien om Hans & Greta. Men hur är det egentligen med den där häxan? Vem är hon? Vem har pekat ut henne som häxa? Finns häxor?  Nu är det "häxans" version vi får höra. Det blir en helt annan historia. En hisnande saga om rädsla och vidskepelse, men också om kärlek vänskap och mod. En pjäs där små dockor ställer stora frågor!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan Norrmalm Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
Hallå himlen! (familj, 4 - 10 år)

Hallå himlen! (familj, 4 - 10 år)

OKTOBER - DECEMBER

Vackert, kärleksfullt, djupsinnigt, och lättsamt om döden och livet! Med mycket humor och värme tar vi oss an barns funderingar kring de stora frågorna! 

Ta närmsta barn i handen och gå och se fine David Mjönes i "Har du hört att Rosie bitit i gräset?" på Pygméteatern. Från fyra år och uppåt! 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm, Vasastan, T-Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
Sagan som rymde (familj, 3 - 8 år)

Sagan som rymde (familj, 3 - 8 år)

NOVEMBER

Väldigt fritt efter Sagan om de tre Bockarna Bruse...Vi får höra Trollet berätta om mötet med bockarna Bruse!

Dockor, skuggor och musik för småbarn 3-8 år

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan Odenplan, Pygméteatern
James Yorkston & The Second Hand Orchestra

James Yorkston & The Second Hand Orchestra

NOVEMBER

Favorit i repris! Fast kanske blir det inget repriserande alls utan istöllet: Favorit med nytt i bagaget!

Den briljante skotske artisten James Yorkston är en av de allra främsta nutida brittiska folkartisterna som ständigt söker nya vägar för sina intrikata sånger. Sist han spelade i Sverige så var det just på Pygméteatern våren 2019. 

Med the Second Hand Orchestra som förband. Det blev en utsåld fantastisk kväll som DN gav högsta betyg och Yorkston och den svenska instrumentalorkestern fattade genast tycke för varandra och avslutade hans set tillsammans. Dagarna efter det så stannade James kvar i Stockholm och tillsammans med producenten Karl Jonas Winqvist så bokade dom in sig i en studio för att fånga upp Yorkstons nya låtar med the Second Hand Orchestra som kompband. Det resulterade i hyllade albumet ”THE WIDE, WIDE RIVER” som gavs ut i våras på brittiska etiketten Domino.

Efter att deras gemensamma UK-turné nu flyttats fram och skjutits upp ett antal gånger pga rådande läget, så har dom nu bestämt sig för att göra en uppföljare. 

Så under denna vecka är James i Stockholm för att spela in ett nytt album tillsammans med the Second Hand Orchestra. Och inspelningssessionerna kommer att krönas med denna avslutande konsert där allt kan hända. Varmt välkommen!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
FRASFURSTEN

FRASFURSTEN

NOVEMBER

Jim vänder upp och ner på världen och sig själv – i egen frizon.
En nyskriven pjäs som utmanar, med svart humor och djup.

Manus och regi: Marie Eriksson, i samverkan med skådespelaren Ivan Ossoinak.

Några röster ur publiken:
"En resa som väcker viktiga frågor och hjälper oss tänka om."
”Vilket spel, vilken närvaro!"

Insläpp från kl 16.45, fri sittning - bar finns.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Visa fler evenemang
Synpunkter?