Välj datum
Promocija knjige PANONSKI ADMIRAL Ivana Ivačkovića

Promocija knjige PANONSKI ADMIRAL Ivana Ivačkovića

APRIL

KULTURNO PROLEĆE ponovo u Pygméteatru!

Novu i nadamo se bogatu, sezonu KULTURNOG PROLEĆA otvaramo promocijom knige „Panonski admiralIvana Ivačkovića. To je prva knjiga ikada napisana o Đorđu Balaševiću. Pisana je skoro tri godine. To je priča o Balaševićevim pesničkim i muzičkim podvizima, kao i o njegovim dugogodišnjim zalaganjima za mir, razumevanje i toleranciju među ljudima, naročito među jugoslovenskim narodima koje je razdvojio veliki udes iz devedesetih godina. Ova knjiga je muzej naših ličnih i kolektivnih uspomena, sećanje na pesme uz koje smo odrastali, uz koje s,mo učili da volimo i tugujemo, ukratko na našu mladost i muziku koja nas je vaspitavala. „Panonski admiral“ nije samo priča o Đorđu Balaševiću nego i priča o nama, našim životima i zemlji koja ne postoji više nigde osim u uspomenama. Knjiga počinje sećanjem na jedan Balaševićev koncert u Švedskoj, a najvećim delom nudi nam tumačenje i doživljaj Đoletovih pesama uz koje, kako kaže autor, lakše krpimo ostarela srca. Ivan Ivačković i Bilja Krstić (Rani Mraz, Suncokret, Bistrik Orchestra)  govoriće na promociji o Balaševićevom pesništvu, načinu na koji je napisao neke od svojih najvećih pesama, o Balaševićevom civilizacijskom, pomiriteljskom angažmanu i hrabrosti koju je pokazao tokom devedesetih godina. Njih dvoje govoriće, takođe, o svojim ličnim doživljajima sa Balaševićem i o svojim sećanjima na njega.

Nakon programa mozete kupiti knjigu PANONSKI ADMIRAL sa potpisom autora po ceni od 150 kr!

Dobrodošli!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Bzzz - Om bin och människor (familj, 4-10 år)

Bzzz - Om bin och människor (familj, 4-10 år)

APRIL

De var här långt innan oss - redan för 120 miljoner år sedan. Hela tiden har de arbetat med sitt sisyfosarbete - att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns.... Medverkande: Två skådespelare och ett gäng dockor

 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
FlamencoFredag Våren 2023

FlamencoFredag Våren 2023

APRIL

FlamencoFredag är Stockholms tablao - flamencoscen.

I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus! Här strävar vi efter att visa både traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck och det mer nyskapande, konceptuella och artistspecifika.

Vi håller till på charmiga Pygméteatern på Vegagatan 17 i Stockholm, som förvandlas till en flamencoklubb. Kl 18:00 öppnas dörrarna till foajén och du kan njuta av ett glas vin/alkoholfritt samt lättare tilltugg. 

VÄLKOMNA!

Läs mer om vårens artister på flamencofredag.se eller vår Facebooksida

 

COVID 19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, se vidare information på Pygméteaterns hemsida: www.pygmeteatern.se

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Se trailer
Sagan som rymde (familj, 3 - 8 år)

Sagan som rymde (familj, 3 - 8 år)

APRIL

Väldigt fritt efter Sagan om de tre Bockarna Bruse...Vi får höra Trollet berätta om mötet med bockarna Bruse!

Dockor, skuggor och musik för småbarn 3-8 år

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan Odenplan, Pygméteatern
BAD LIVER - TOM WAITS PÅ SVENSKA

BAD LIVER - TOM WAITS PÅ SVENSKA

APRIL - MAJ

Bad Liver är tillbaka! I maj är det 35 år sedan första konserten. Det blir en uppdaterad version av föreställningen som bygger på Tom Waits översatt till  svenska, föreställningen som blev ledmotiv till det laglösa svartklubbslandet som rådde i slutet på 80-talet i Gbg.

Varje kväll blir en unik upplevelse. Material växlar och gamla låtar får nya versioner - allt för att visa att det är ett grävande i Tom Waits-land mer än en färdig show. Bad Liver bjuder dessutom in tre olika spännande och så länge hemliga sångare som spelar ett 20 minuter långt förbands-set tillsammans med bandet. 

Föreställningarna har arbetsnamnet PÅ FALLREPET! då det är där vi vill befinna oss som musikaliska cirkusartister där framträdandet hela tiden kan ta en överraskande vändning men alltid hitta tillbaka till det typiska Bad Liver soundet. Det kan alla som varit med på någon av de tidigare succékvällarna intyga.

Firandet startar med tre lördagkvällar på Pygméteatern: Lördag 18/3, Lördag 15/4 och Lördag 13/5 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
En häxas dagbok (familj, 4-10 år)

En häxas dagbok (familj, 4-10 år)

APRIL - MAJ

Vi har alla hört historien om Hans & Greta. Men hur är det egentligen med den där häxan? Vem är hon? Vem har pekat ut henne som häxa? Finns häxor?  Nu är det "häxans" version vi får höra. Det blir en helt annan historia. En hisnande saga om rädsla och vidskepelse, men också om kärlek vänskap och mod. En pjäs där små dockor ställer stora frågor!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan Norrmalm Odenplan, Pygméteatern
Se trailer
Gil Felix meets Celso Paco&Dynamo de Luxe

Gil Felix meets Celso Paco&Dynamo de Luxe

APRIL

AFRO POP hos SalvadorStokolmo! Celso Paco & Dynamo de Luxe är Afro-Groove, Afro-Jazz, Afro-Pop, Ethno, Real World Music and Fusion with Rock´n roll ! Detta är groovy, själfull musik från hjärtat!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Se trailer
Klubb Mariama #29: Wape Raha

Klubb Mariama #29: Wape Raha

APRIL

I December i år är det 60 år sedan Kenya blev självständigt. På grund av det och det faktum att många bra musiker har kommit till Sverige ifrån Kenya de senaste åren, vill Klubb Mariama passa på att uppmärksamma musik från Kenya, som vi känner inte fått samma exponering som t.ex västafrikansk musik. Wape Raha består av ett gäng musiker från olika delar av Kenya som träffats i Stockholm. Sångarna Nahna och Daniel har båda varit aktiva som artister i hemlandet innan de flyttade hit, och de har båda tidigare uppträtt på Klubb Mariama som solo-artister. Musiken är en blandning av Nahna och Daniels originalmusik, traditionell musik från de olika folkgrupperna i området, och en och annan populär klassiker från Kenya, Tanzania och Congo.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Pygméteatern
Stjärnor - en rymdresa (familj, 3-8 år)

Stjärnor - en rymdresa (familj, 3-8 år)

APRIL - MAJ

Följ med oss på en resa ut i rymden! 
Möt Stora Björn, Orion, Vita dvärgar och Röda jättar…
Vad består stjärnor av, hur långt bort ligger dom?
Se hur Polstjärnan hjälpte vikingarna att navigera över världshaven,
eller hur dyngbaggen hittar hem över öknen med sin stora matboll.
Din guide är Stella med vännerna Rudolfina och Ugglan.
Välkomna ombord!

familj, 3-8 år

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm Vasastan T-Odenplan, Pygméteatern
Visa fler evenemang
Synpunkter?