Välj datum
Inspektionen 2020

Inspektionen 2020

SEPTEMBER - OKTOBER

Manus och regi: Andreas Boonstra
Vagt baserad på: moments uppsättning av revisorn 2015, inspektioner av alla de slag som teatern varit med om under de snart 20 år vi funnits, den kulturpolitiska utvecklingen i landet i allmänhet och platser som Sölvesborg i synnerhet, budgetförslag och uttalanden  från ett parti som vi kan  kalla för Sverigedemokraterna och ett möte med en nederländsk violinist år 2011.  På scen möter vi en regissör, en dansare, en skådespelare och en klassisk musiker. Alla representanter för samtidskonst som är hotad om de politiska vindar som nu blåser håller i sig, om de motioner och budgetförslag som nu läggs fram i vår riksdag går igenom. Samtliga skyldiga till stora kostnader för samhället i form av dyra utbildningar och långvarig yrkesutövning finansierad av allehanda skattefinansierade stöd. Med humor, kärlek och svedda fötter dansar moment på vulkanen och vrider och vänder frågor om den så kallade fria konstens villkor och existensberättigande, armlängds avstånd, politisk styrning, nationalism, öppenhet och den där eviga frågan om meningen med alltihopa. Är det en svanesång, början på något nytt eller bara en föreställning i mängden? Vi vet inte men du kan vara med om att ta reda på det.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Gubbängen, moment:teater
Se trailer
Allt för truppen

Allt för truppen

OKTOBER - NOVEMBER

... eller Att försöka minnas Massakern i Paris 1572

"Vi talar högt alltså finns vi!"

"Vi gestaltar känslor alltså finns vi!"

I ett pesthärjat London år 1594 där stadens teatrar håller stängt för att förhindra smitta, försöker ändå en teatertrupp på uppdrag av drottning Elisabet I, göra en minnesrekonstruktion av den nyligen hädangångne Christopher Marlowes pjäs Massakern i Paris (ni vet, den om den blodiga Bartolomeinatten i Paris 1572) – en inte helt enkel uppgift, då rollistan är lång och teatertruppen decimerad. Dessutom är Marlowes död höljd i mystik. Var det verkligen en tragisk olyckshändelse? Och varför är mänskligheten så besatt av ond bråd död och andras olycka?

Det blir blankvers, det blir kostymdrama, det blir pub-podcast med brittiska öl-konnässörer och inte minst Netflix Super Duper Creative Heads Meeting som lanserar en helt ny tv-genre.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Gubbängen, moment:teater
Synpunkter?