Välj datum

Evenemang

GAS

GAS

DECEMBER

Katastrofen är ett faktum när gasverket som förser hela jordens industrier med gas plötsligt exploderar – oförklarligt, oundvikligt och det kommer att hända igen. De överlevande arbetarna och anhöriga till de lemlästade och omkomna kräver att ingenjören som ligger bakom formeln till gasen ska avsättas. Men milliardärsonen, som äger gasverket och som inte längre vill vara rikare än någon annan, vägrar. Arbetarna strejkar, gasreserverna sinar och världsindustrin står still. Men vad händer om gasverket inte byggs upp igen? Är en annan värld möjlig?

Hundra år efter uruppförandet har moment:teater grävt fram Georg Kaisers expressionistiska dystopidrama GAS. Pjäsen rönte stor framgång under mellankrigstiden och beskrevs som "den ultramoderna variationen av Ringen stora tema: Guldets förbannelse". Sedan föll den i glömska. Fram tills nu.

Platser kvar:
ENSKEDE, Gubbängen, moment:teater
Den babyloniska skökan och andra dåliga kvinnor

Den babyloniska skökan och andra dåliga kvinnor

MARS 2019 - APRIL 2019

moment:freakshow intar stora scen och kan med oerhörd stolthet presentera Den babyloniska skökan och andra dåliga kvinnor. Denna föreställning är den avslutande delen i Åsa Berglund Cowburns trilogi – på temat kvinnor och skam. De två tidigare i sviten är Svindlande höjder och Rödluvan

Platser kvar:
ENSKEDE, Gubbängen, moment:teater
Synpunkter?