Välj datum
Irving Park

Irving Park

SEPTEMBER

Obs! MEN ONLY!
”Sjutton stycken slavar. Jag vill ha sjutton stycken slavar. Varför? För att det finns sjutton ställen på min kropp som du kan slicka.” Så beskriver Jack sin idealrelation. Jack är en av de fyra män i sextioårsåldern som bor tillsammans i Chicago och vi träffar dem i denna närgångna dokumentär om förhållandet mellan master och slav. En familj, helt baserad på frivilliga överenskommelser och tjusningen i att förlora sin personliga frihet i åtrån till Den Andre. Precis som andra familjer stöttar de varandra i med- och motgångar, och de fyra männen berättar öppenhjärtligt om sina liv och erfarenheter innan och efter att de träffades och skapade ett hem tillsammans.

Panayotis Evangelidis, GREKLAND, 2019, 117 min
25 sept. (ONSDAG) KL 19:00 SLM, MEN ONLY!

Platser kvar:
STOCKHOLM, SLM
Mr. Leather

Mr. Leather

SEPTEMBER

Obs! MEN ONLY!2017 hölls den första Mr. Gay Leather-tävlingen i Brasilien och Dom Barbudo gick segrande ur mästerskapen. Nu är han tillbaka som domare och ska kröna sin efterträdare. Fem kandidater har ställt upp och konkurrensen är stenhård. I Mr. Leather blandar regissören Daniel Nolasco friskt erotiska fantasier inspirerade av Tom of Finland med intervjuer med tävlande, domare och besökare om allt från brasiliansk politik till det växande läder- och fetischcommunityt i São Paulo. Resultatet blir en erotisk dokumentär kryddad med piskor, stövlar och läderkepsar. Mr. Leather visas i samarbete med SLM på Wollmar Yxkullsgatan 18. Efter filmen hålls ett samtal med Mr. Leather Sweden.

OBS! Men only!
Daniel Nolasco, BRASILIEN, 2019, 85 min
25 sept. (ONSDAG) KL 21:00, SLM

Platser kvar:
STOCKHOLM, SLM
Se trailer
Tackling Life

Tackling Life

SEPTEMBER

Adam, Nico och Su är alla medlemmar i Tysklands första gay-rugbylag, The Berlin Bruisers. I filmen möter vi dem både på och vid sidan av planen: i matchbussen, omklädningsrummet, på puben och i hemmet. Rugby är en tuff och bitvis våldsam sport, men det är inte bara på planen som lagets spelare måste tackla heteronormer. Berlin är inte alltid så öppet som man kan tro och alla har de sina egna problem att ta tag i. Men Tackling Life är framförallt en film om lagkänsla, för i Berlin Bruisers är vänskapen lagets ryggrad. I denna hjärtliga och svettdrypande film är en vunnen match bara uppvärmningen. Efter filmen kommer Peter Sahlström, medverkande i filmen och ordförande i Stockholms eget rugbylag Stockholm Berserkers, att prata om rugby i Sverige och Tyskland. Missa inte chansen att bli värvad!

26 sept. (TORSDAG) KL 18:00 TEATER TRE
JohanNes List, Tyskland, 2018, 93 min

Platser kvar:
STOCKHOLM, Teater Tre
Se trailer
Smärta och ära

Smärta och ära

SEPTEMBER

Pedro Almodóvar är tillbaka med ännu ett mästerverk, präglat av den kombination av humor och allvar som gör honom till en av de stora filmskaparna. I sin unika glödande färgskala berättar han historien om regissören Salvador Mallo, gestaltad av Antonio Banderas som fick skådespelarpris i Cannes för sin prestation. Salvador har nått stora framgångar i livet och nu ska en av hans restaurerade filmer få nypremiär. Samtidigt plågas han av diverse krämpor, och än mer av en tomhetskänsla - vad betyder yrkesframgångar, och varför ska man underkasta sig pretentiösa intervjuer och tröttsamt smicker? I jakten på livets mening drömmer sig Salvador tillbaka till barndomen, fattig på pengar men rik på kärlek från hans viljestarka mamma (Penélope Cruz). Han minns pojkårens upptåg och de första aningarna om attraktion till det egna könet. Den nutida Salvador pysslar om sin åldrade, alltjämt vasstungade mor (Julieta Serrano) och återser en gammal kärlek. Smärta och ära är en visuell och känslomässig fest för Almodóvars alla fans - det är filmen han alltid velat göra, och som kanske handlar om honom själv.

Pedro Almodóvar, Spanien, 2019, 113 min
26 sept. (TORSDAG) KL 18:00 BIO VALENTINO 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Bio Valentino
Se trailer
Jonathan Agassi Saved My Life

Jonathan Agassi Saved My Life

SEPTEMBER

33 Jonathan Agassi, en av världens mest framgångsrika porrstjärnor pendlar mellan hemmet i Israel och jobb i LA och Berlin. Han står på toppen av sin karriär och delar framgången med sin mamma som stöttar honom i vått och torrt. Men porrindustrin förändras snabbt och snart är Jonathans look inte lika het längre. Han tvingas ta allt mindre prestigefyllda jobb, samtidigt som sökandet efter uppmärksamhet och droger leder till en allt mer destruktiv livsstil. Jonathan Agassi Saved My Life är en gripande film om en vilsen själs sökande efter kärlek och mening. I denna dokumentär erbjuds vi inte bara en unik inblick i porrindustrin utan också ett naket porträtt av en person i sitt mest sårbara. Varning för känsliga scener.

Tomer HeymanN, Israel, 2018, 106 min
26 sept. (TORSDAG) KL 20:00 BIO VALENTINO 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Bio Valentino
Se trailer
Marlon T. Riggs retro

Marlon T. Riggs retro

SEPTEMBER

Det är 30 år sedan den banbrytande dokumentären Tongues Untied hade premiär och som en hyllning till en av filmhistoriens mest betydelsefulla regissörer presenterar Cinema Queer en retrospektiv av Marlon T. Riggs (1957-1994). Som ingen annan före honom porträtterade han svart homosexuell identitet, sexualitet och HIV/AIDS-epidemin och när Tongues Untied släpptes 1989 blev den snabbt ett viktigt inlägg i den pågående civilrättsdebatten. Riggs filmer är lika aktuella, vassa och nödvändiga idag som när de först hade premiär och Cinema Queer är oerhört stolta att i detta retrospektiv presentera ytterligare tre av Riggs mer okända kortfilmer, som nyligen restaurerats av HBTQfilmfestivalen Frameline i San Francisco.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Teater Tre
Se trailer
Second Star on the Right

Second Star on the Right

SEPTEMBER

Emilia lever ett ungdomligt liv i förhållande till sina vänner. De har alla uppstyrda liv med seriösa jobb, stabila relationer och egna familjer, medan Emilia bor hemma med sin mor och hankar sig fram på de mest fantasifulla jobb hon kan komma på: youtuber, performanceartist, teaterlärare. Samtidigt försöker hon definiera sin relation med Mariana. När Emilia plötsligt får sparken tvingas hon in i sina vänners standardliv och försöker anpassa sig så gott hon kan. När de fyra vännerna åker iväg på en möhippa tillsammans sätts vänskapen på prov och dolda känslor kommer upp till ytan när spärrarna släpper och intrigerna tränger sig på. Är vännerna verkligen så lyckade som fasaden ger sken av? Kommer Emilia någonsin mogna? Svaret står skrivet i stjärnorna.

27 sept. (FREDAG) KL 18:00 Teater Tre
Ruth Caudeli, Colombia, 2019, 82 min

Platser kvar:
STOCKHOLM, Teater Tre
Se trailer
The (ART) oF BE(i)NG

The (ART) oF BE(i)NG

SEPTEMBER

I The (ART) oF BE(i)NG möter vi Jake Shears (Scissor Sisters), Mariqueen Reznor (NIN), Mayhem Miller (RuPaul’s Drag Race), The Lady Tigra, Colton Ford, Saturn Rising, Hillary Tuck och iRAWniQ i en syratrippad multidimensional värld fylld av enhörningar, dildos och Ariel från Den lilla sjöjungfrun. Hon är filmens ledsagare och tar oss i stället för ner i det blå upp i ett överdådigt meditativt, självutforskande rave långt bortom regnbågen. The (ART) oF BE(i)NG är regissören JB Ghuman Jrs egna manifest med mål att expandera ditt medvetande och öka din emotionella kapacitet. Du har aldrig sett något liknande och du kommer aldrig vilja se något annat igen!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Teater Tre
Se trailer
Porrfilm: Hot and Kinky

Porrfilm: Hot and Kinky

SEPTEMBER

Vi presenterar en meny av smaskiga kortfilmer med tema BDSM, snusk och fantasier. Kom och kolla på film och njut av lokalens utrustning som finns på plats för ett privat play party före midnatt då vi öppnar upp för dans och fest.

27 SEPT. kl. 20:00 (dörrarna öppnas 19.00), Bronx Sauna
Endast förköp före kl. 17.00, eller anmälan för er av med festivalpass på cinemaqueer.se

Platser kvar:
SOLNA, Bronx Sauna
Visa fler evenemang
Synpunkter?