Välj datum
Jul [-strössel] över stan

Jul [-strössel] över stan

DECEMBER

Årets utgåva av Legatokörens klassiska julkonsert "Jul över stan" 

Platser kvar:
GÖTEBORG, Majorna, Carl Johans kyrkan
Mauritz Agnas & Aaron Goldberg Duo

Mauritz Agnas & Aaron Goldberg Duo

DECEMBER

Den 10 december kl 20.00 på Källarbyn, Stora Nygatan 31
gästar den världsberömde jazzpianisten Aaron Goldberg Stockholm för en kväll i Gamla Stan.

Aaron Goldberg och basisten Mauritz Agnas kommer att bjuda på ett spontant, lekfullt och utforskande musicerande med utgångspunkt från Thelonious Monks kompositioner.

Aaron Goldberg - piano
Mauritz Agnas - kontrabas

"For over 20 years, pianist Aaron Goldberg has set himself apart as one of the most scintillating performers in jazz," hails JazzTimes.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Gamla Stan, Källarbyn
Röd Katt

Röd Katt

DECEMBER

Rekommenderad från 12 år. 

När ingen förstår och alla är idioter så får man sticka. Poppy och Lovis i punkbandet Röd Katt har gett upp. På världen. En övergiven buss blir deras nya hem, i väntan på att världen ska förstå vad den missar när den dissar dem.

Utanför pågår ”Nördarnas marsch” som stör tryggheten och mitt i ockupationens vardag dyker skolans snyggaste kille Bernhard upp. Nu är de plötsligt tre och lojaliteter och vänskaper sätts på prov.

Röd Katt är en föreställning om att stå ensamma mot världen, men alltid tillsammans.

Eftersom föreställningen spelas i en buss medför det vissa begränsningar i tillgängligheten. Det finns utrymme för en rullstol eller permobil per föreställning. Meddela gärna oss vid bokning om du har permobil eller motsvarande, så att vi kan förbereda på bästa sätt.

Skådesepelare: Alex Antic, Elle Kari Bergenrud, Lisa Hu Yu 

Dramatiker och regissör

Paula McManus

Scenograf och kostymdesigner

Julia Herskovits

Ljuddesigner och kompositör

Christoffer Karlsson

Mask- och perukdesigner

Agnes Kenttä

 

Platser kvar: SLUTSÅLT
STOCKHOLM, Johanneshov, Turteatern
Se trailer
Teaterfestival på Giljotin

Teaterfestival på Giljotin

DECEMBER

"Det finns teatrar och teatrar. Och så finns Teater Albatross"

TEATERFESTIVAL PÅ GILJOTIN!

Tema: människans förhållningssätt till naturen

Platser kvar:
STOCKHOLM, Vasastan, Skogsorgeln + Bortom havet + David Thurfjell
Se trailer
Det kanske sista jag gör – är vi i början eller slutet?

Det kanske sista jag gör – är vi i början eller slutet?

DECEMBER - FEBRUARI 2024

"I all sin enkelhet det bästa som ges på en Stockholmscen just nu" – DN

Trots titeln bedyrar Andreas Boonstra att hans nya monologföreställning inte är en avskedsföreställning. Titeln ska läsas mer på ett filosofiskt plan. Någon gång gör man sin sista föreställning. Vet man det då? Föreställningen handlar om början och slut och deras intima relation till varandra. Att varje slut är början på något och tvärtom och att det ibland kan vara svårt att veta om det är ett slut eller en början man upplever. Andreas ger många exempel både i det stora och det lilla på slut som kan vara en början, början som kan vara slut. Rockbanden Europe och Pearl Jam som låg på samma skivbolag upplevde garanterat året 1991 väldigt olika.  Det är också väldigt troligt att det i publiken ikväll finns de som redan nu börjat fundera på vad de ska göra efter föreställningen och utan att de kanske tänker på det betraktar slutet på föreställningen som början på deras kväll. En bit in i föreställningen sväljer Andreas stoltheten och gratulerar så oironiskt han kan Sveriges regering till sitt första år vid makten. En typ av regering som Andreas fruktat och varnat för i nästan 15 år. Han gjorde sin första föreställning om ett sådant scenario 2011. Nu är den här. Men är det i början av ett paradigmskifte eller i slutet av en era vi lever? Är kultureliten som Andreas påstås tillhöra en utdöende art som kommer stryka med i nästa kulturkrig eller är den precis nu på väg att resa sig, vakna ur sin törnrosasömn och redo att få saker gjorda på riktigt. Att framtiden är oskriven är både otäckt och hoppfullt och ingen av de frågor som Andreas kommer att ställa under kvällen kan besvaras just nu. Men var om inte på en teater kan vi ägna en kväll att fundera över dem.

Föreställningen spelas i moments foajé, baren är öppen hela föreställningen och mat finns att beställa. Välkomna!

Platser kvar:
STOCKHOLM, Enskede, moment:teater
Innan Stjärnan

Innan Stjärnan

DECEMBER

Kom och ta del av en föreställning om den första Julen! 
Vi får följa Josef och Maria och deras väg mot Betlehem.

Platser kvar:
UPPSALA, Vaksala, Sprakateatern
STENGÅRD BIG BAND

STENGÅRD BIG BAND

DECEMBER

STENGÅRD BIG BAND - ”Basie, Sinatra, etc…” & ”The Golden Voice” Patrik Lundström

Sexton musiker i toppklass som träffas på måndagkvällar på Olympiateatern i Stockholm och spelar Count Basie och Sinatras repertoar vars original orkesterarrangemang från USA ligger i tjocka notmappar framför alla bandmedlemmarna. 50-60 talets stora evergreens som Fly Me To The Moon, April In Paris, I´ve Got You Under My Skin, I Left My Heart In San Fransisco, Come Fly With Me och många fler.

Stengård Big Band har blivit alltmer efterfrågat att medverka vid större evenemang som Filharmonikernas Trettondagsbal på Stockholms konserthus, och liknande tillfällen.

”The Golden Voice” Patrik Lundström förgyller konserterna med att sjunga Frank Sinatras hits med en glöd och innerlighet och scenisk närvaro och utstrålning som ingen annan! Johan Stengård berättar anekdoter, vilka bandets medlemmar spontant kommenterar. Kvällarna blir en föreställning med 100% levande musik och garanterat sväng, annars pengarna tillbaka!

Musikerna är alla proffs och är gräddan av Stockholmsbaserade freelance musiker. Om man skulle göra en uppräkning på allt som dessa musiker spelat med så blir det en oerhört lång lista, från ABBA till Östen Warnebring…och hela alfabetet…..

Johan Stengård är en väletablerad saxofonist och med en bred publik i hela Sverige med tusentals konserter och tjugofem soloalbum i ryggen. Johan har spelat med flera av de stora amerikanska sångarna och musikerna, som Lena Horne, Nelson Riddle, Joe Williams, Buddy De Franco, Sammy Davis J.r m fl.

Platser kvar: SLUTSÅLT
STOCKHOLM, Vasastan, UUSI TEATTERI F.D. OLYMPIATEATERN
Se trailer
ÖMSINTA NÄVAR

ÖMSINTA NÄVAR

DECEMBER

Myter, sagor och film vävs ihop med vardagsverkligheten, ömsom finstämd, ömsom till muller från en Harley Davidson. Hur handskas man med livets utmaningar utan initiationsriter? Till trädkronornas sus och suggestiv musik hälsar vi på hos Odysseus, Dante och Alice i Underlandet.

Röster från vårt inre barn påverkar våra handlingar och val i nuet. Ibland till den grad att vi begår misstag. Välkomna på en färd genom hantverk, nära möten och samtal. Ett sökande efter att komma närmre sig själv. Bli sig själv. Kanske rentav bli sin egen typ.

En timmes liveföreställning med nyskriven musik av Johan Almstig, text och berättande av Jonas Wickman och bildprojektioner av Lotta Landelius och Robin Thorman.

Jonas Wickman är hantverkare och bygger motorcyklar. Åsa Kalmér har regisserat teater, film och opera sedan 1980-talet, bland annat på Dramaten, Stockholms stadsteater, Malmö Opera, skriver för närvarande på sin andra bok, Naket - hans mest intima. 

Platser kvar:
STOCKHOLM, Gamla Stan, Källarbyn
Tvåtakt

Tvåtakt

DECEMBER

Välkommen till Tvåtakt – en duett i två akter av och med konstnären Ingela Ihrman och koreografen Stina Nyberg. Med dans och förklädnad som utgångspunkt har de tagit sig an varandras kroppar och praktiker. Genom överföringar av olika slags impulser, handhavanden, omsorger och rytmer möts Ingela och Stina i ett ömsom slemmigt och ömsom osmort maskineri. Bortom inövade stegkombinationer och leverfärgade helkroppskostymer försöker de dansa med varandra.

Platser kvar:
HÄGERSTEN, Hägerstensåsens medborgarhus
Visa fler evenemang
Synpunkter?