Välj datum
Bättre än Superman - en tragikomedi om att våga tro på sig själv med Jonas Blom Bokne

Bättre än Superman - en tragikomedi om att våga tro på sig själv med Jonas Blom Bokne

SEPTEMBER

Bättre än Superman är berättelsen om världens fegaste människa, Helmer Östersson från Orsa, som trotsar naturlagarna och gör upp med sig själv. Ett helt vanligt vårdbiträde som längtar efter att vara stor och stark och odräglig. Och efter den stora kärleken. Vi får följa Helmer från barndom till vuxenliv där han tacklas med sin enorma längtan och sitt extremt dåliga självförtroende. Det är en monolog om den fega människan som nästan aldrig tar plats, och som samtidigt kan inspirera och ge hopp. Under föreställningen får vi stifta bekantskap med en lång rad karaktärer. Utöver Helmer får vi även möta bland andra Hippie-syokonsulenten, Elake Tjocken, urgamla Skådespelar-Lena och den stora kärleken Emelie

Platser kvar:
VANSBRO, Vansbro Teater, Medborgarhuset
Hökis Visrum Presenterar Johan Taube

Hökis Visrum Presenterar Johan Taube

SEPTEMBER

Bissa och Sunniva Abelli framför "DEN SKABRÖSA SÅNGSKATTEN": folkliga visor och skillingtryck med oanständigt och humoristiskt innehåll.... Kommer p.g.a. sjukdom ersättas av:

Johan Taube som gör ett välkommet återbesök.

Johan är tillbaka till Visrummet hans repertoar är stor så han kommer att bjuda på allt möjligt

Platser kvar:
STOCKHOLM, Hökarängen, HökisVisrum
Överlevare

Överlevare

SEPTEMBER - OKTOBER

En skådespelare har flytt krig, våld och förtryck i sitt hemland och lever nu i Sverige. Här möter hon en jude för första gången i sitt liv, en överlevare. Pjäsen handlar om skådespelerskan och hennes möte med Förintelsen. 

Framförs på arabiska med svensk översättning.

Platser kvar:
JOHANNESHOV, Kärrtorp, Turteatern
Marmelad

Marmelad

SEPTEMBER - OKTOBER

MARMELAD är en mumsig, sensorisk föreställning om att mötas, vändas och röras runt. Med poetiska rörelser, mjuk cirkus och Fellinimusik dansar våra två vitklädda figurer. Tillsammans med publiken utforskar de världen genom kropp, öga, känsla och smak.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Södermalm, ZebraDans
Fuck Tinder

Fuck Tinder

SEPTEMBER - OKTOBER

Det är bröllopsdag! Anders och Bea ska precis gifta sig, allt är klart, släkten väntar i kyrkan, nu ska bara slipsen knytas och… PLING! Inuti Beas telefon lurar en mörk hemlighet. Tinder. En applikation där du själv väljer vem du vill vara och vem du vill vara med.

Fuck Tinder är en farsartad komedi i två akter som handlar om kärlek, sex och frihet i en tid där valmöjligheterna är oändliga.  Två skådespelare spelar 26 roller i ett försök att ta reda på sanningen om Tinder. Hur vet du vem som är den rätta när möjligheterna är oändliga? Hur länge kan du skrolla innan du måste göra ett val? Och är valet ens ditt eller är det egentligen Tinders?

Platser kvar:
STOCKHOLM, Odenplan, Teaterverket Svea
Mattkanten och varianten

Mattkanten och varianten

SEPTEMBER - OKTOBER

“ - Våra blickar ska vara som svetslågor som värmer upp den buljong som kallas själen, värmer och reducerar tills det bara återstår en enda kraftfull fond, essensen av dig, essensen av mig

- Jaså? “ 

Kom och se ytterligare en pjäs med ambitionen att frälsa världen från krig, svält och ojämlikhet. En värld där den lilla människan ska kunna purras varje morgon till ett samhälle fritt från ondska, trängsel i kollektivtrafiken, fotsvamp och hemorrojder.

En estetisk injicering för finsmakaren. En kosmisk tatuering för alla som söker sin själ. Ett katharsisbad i universums bubblande smältdegel.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Odenplan, Teaterverket Västman
Hemliga Hörn, från 2,5 år. Helg

Hemliga Hörn, från 2,5 år. Helg

OKTOBER

Följ med på en riktig berättarkavalkad där vi blandar sagor och sägner från världens alla hörn med egna skrönor och musikaliska inslag. För alla från 2 ½ år.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Teaterverket Svea
Se trailer
Den hemliga trädgården (7-12 år)

Den hemliga trädgården (7-12 år)

OKTOBER

Ett oväntat möte mellan två barn, ett möte som förändrar allt i denna vackra, spännande och lite sorgliga musikteater.

Platser kvar:
STOCKHOLM, Norrmalm, Påfågeln
Café Litet

Café Litet

OKTOBER

Cameliadamerna presenterar en berättelse om ett cafe.
Glädje svårigheter och gemenskap. Hur samhället ser ut idag för pensionärer.
Musik, sång, humor och bevingade ord.
 

Platser kvar:
SALA, Salbergaområdet, Cameleonterna, Teaterhuset
Visa fler evenemang
Synpunkter?