Välj datum

För Fred och Kultur

Perro De la Calle är ett band som bildades för 2 år sedan och som har som mål att spela eget material och att utvecklas med det. Två av medlemmarna har sina rötter i Chile och en har sitt ursprung i Dalarna. De kommer från olika konstellationer: En trubadur med sin gitarr, en basist med sin jazz i blodet, en slagverkare med sina rytmer som är en blandning av Sydamerika och resten av världen. Två av medlemmarna har tidigare fått kulturpriset i Varberg. Bandet spelar eget material som är inspirerat av det som händer i det vanliga livet.Musiken är mjuk och melodiös världsmusik, ofta med sång på spanska.

Under 2023 gjorde bandet en uppskattad turné i Sverige tillsammans med ett av Latinamerikas mest kända band Illapu från Chile. I år turnerar bandet med sitt program ”FÖR FRED OCH KULTUR” runt om i Sverige.

Perro de la calle betyder gatuhund och syftar på det vi vill, vandra bland folk och kulturer för att sprida budskapet till alla om tålamod och glädje, solidaritet och förståelse, men framför allt kärlek

 

Köp biljetter
Synpunkter?