Välj datum

Hökis Visrum Presenterar Malena Jönsson & Lisen Elwin

HÖST OCH ANDRA DIKTER Några av den svenska poesins finaste och mest folkkära dikter framförs i visform av Lisen Elwin & Malena Jönsson. Lisen Elwin har tonsatt och sjunger texter av Karin Boye, Stig Dagerman, Pär Lagerqvist, Edith Södergran, Hjalmar Gullberg med flera. Malena Jönsson har arrangerat och spelar piano. Sångerna varvas med historier om poeterna. Duon framträder i kyrkor och andra sammanhang runtom i Sverige under 2023.

Lisen Elwin är sångerska och låtskrivare med två uppmärksammade soloalbum, ”Coming Home” och ”I mitt akvarium”. Senaste åren har hon sjungit mycket i kyrkor och på jazzklubbar med bandet "Lisen Elwin Trio”, där hon också framfört sina tonsättningar av svensk lyrik, samt översättningar av sånger från den amerikanska sångboken. Lisen har tilldelats flera stipendier för sin musik från bl.a SKAP och Konstnärsnämnden. Lisen Elwin & Malena Jönsson Duo planerar att spela in ett album med tonsättningarna under året.

Malena Jönsson har ett förflutet inom popmusik sedan 80-talet som medlem i bandet Tant Strul. Efter splittringen av bandet fortsatte Malena med duo tillsammans med Kajsa Grytt. Vidare under åren har Malena jobbat inom teater både som musiker, kompositör, artist och låtskrivare. Under 2023 kommer hon tillsammans med bandet Svart Smultron släppa en platta. Hon är också en av medlemmarna i teatergruppen Systrarna Lockwall och Malena Jönsson. Malena arbetar också som musiklärare i grundskolan.

*****

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

 

Köp biljetter
Synpunkter?