Välj datum

Vårt behov av tröst är omättligt...

Sprakateatern / Vaksala

lör 9 sep kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 24 sep kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 22 okt kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 19 nov kl 14.00 – AVSLUTAD

En kvinna stirrar på sig själv i spegeln och konstaterar att hon aldrig kan bli lycklig och att livet är ett meningslöst irrande mot den vissa döden. En del av henne vill bara tvinga sig själv att acceptera det. En annan kan inte det, utan måste hitta tröst. En mening med att leva. Vad det nu är.

I anslutning till Stig Dagermans hundraårsjubileum iscensätter Teater Elin en av hans sista texter. Vårt behov av tröst är omättligt kom 1952 men frågorna den ställer om var vi hittar tröst i en tillsynes tröstlös värld upplevs av många som minst lika aktuella idag. När den psykiska ohälsan göds av samhällets ideal och kravbilder och hanteras med tröstätande, tröstdrickande, tröstshoppande, tröstälskande växer även längtan efter en annan sorts tröst. En tröst som lyser.

Vårt behov av tröst är Teater Elins andra uppsättning på Sprakateatern efter Sofi (2022). Dagermans text är bearbetad för scenen efter en idé av Daniel Östersjö som även framför egna tonsättningar ur texten under föreställningen. I rollerna ser vi Elin Hilläng och Suvi Turunen, för regin står Manne Hedén och scentekniker är Per Edlund.

Köp biljetter
Synpunkter?