Välj datum

Marmen String Quartet

Få tonsättare kan närma sig Haydn i sin humor och retorik, men Ligeti är en av dem och båda finns med på programmet i denna konsert med Marmen Quartet. Bakom dissonans och drama gömmer sig charm, elegans och en sarkastisk glimt i ögat som är rent beroendeframkallande. Fishers ”Heal” är en suggestiv och personlig kommentar på pandemins effekter och skrevs till Marmen Quartet under 2020. Ur dess sköra atmosfär tornar Brahms kvartett i c-moll upp sig, ett verk som likt ”Heal” kom till världen genom en svår och långsam kompositionsprocess samt präglas av mer sårbarhet och intimitet än man kan tro.

Marmen Quartet, som bildades 2013 vid Royal College of Music i London, har snabbt fått ett rykte om sig för vitaliteten och kraften i sina framträdanden. 2019 vann de Grand Prix i Bordeaux International String Quartet Competition samt första priset i Banff International String Quartet Competition, inklusive Haydn-priset och det kanadensiska kommissionspriset. De senaste engagemangen har tagit kvartetten till Amsterdams och Barcelonas stråkkvartettbiennaler samt Hitzacker- och Lockenhaus-festivalerna.

Kommande säsongshöjdpunkter för Marmens inkluderar debuter på Berlin Philharmonie, Boulez Saal och BBC Proms samt omfattande europeiska turnéer inklusive framträdanden i Heidelberg, Belfast, Luberon, Stockholm och Graz. Festivalengagemang tar kvartetten till Luzernfestivalen, Gulbekian Biennale, Wonderfeel Helsinki och Estivales de Musique en Médoc. I USA gör kvartetten det första besöket under sin tvååriga residens vid Southern Methodist University i Dallas; en relation där kvartetten kommer att arbeta nära eleverna samt ge uppträdanden och utveckla nya projekt. Kvartetten kommer att hålla en kurs i stråkkvartettspel för unga musiker i Malmö under våren 2022.

Marmen Quartet:
Johannes Marmen, violin
Laia Braun, violin
Bryony Gibson-Cornish, viola
Sinéad O’Halloran, cello

Köp biljetter
Synpunkter?