Välj datum

Unga stjärnor, romantik och känslor

Amanda Liljefors

Sopran

Amanda Liljefors började som pianist på musikskolan Lilla Akademien och växlade vid 17 års ålder till sång, hennes stora passion. Hon har studerat på Vadstena folkhögskola, Kungl. Musikhögskolan (kandidatexamen 2018) och Operahögskolan där hon blev klar våren 2021. Som solist har hon framträtt i Sverige och Paris, Bryssel, Lissabon, Wien m.fl. Bland operaroller finns Eurydike ur Orfeus och Eurydike, Micaëla i Carmen, Magda i Konsuln av Menotti. Vintern 2021/2022 gjorde hon sin första roll på Kungl. Operan i barnoperan Snödrottningen och förra året debuterade hon på Norrlandsoperan i rollen som Mariane i Kirke Mechems opera Tartuffe. Sommaren 2022 debuterade hon även som Mimi i Puccinis La Bohème i Dala-Flodas OperaFest. I höst är hon åter engagerad till Norrlandsoperan.

Alexander Lindh

Trumpet

Alexander Lindh kommer från Borlänge där han fick sin första musikaliska skolning på Borlänge musikskola. Därefter följde studier i trumpet vid musikkonservatoriet i Falun för Mats Heinemann och på Malmö musikhögskola för professor Håkan Hardenberger.
Alexander är anställd i Linnékvintetten/Uppsala kammarorkester sedan 2023 och har innan dess jobbat i bland annat Arméns musikkår
Parallellt med sina anställningar frilansar han med olika orkestrar och ensembler runt om i Sverige. Alexander har också varit solist vid flertalet tillfällen med både Borlänge och Dalarnas orkesterföreningar i bland annat Haydn’s trumpetkonsert.

Matilda Lindholm

Piano

Matilda Lindholm är från Stockholm och har studerat vid Kungliga Musikhögskolan där hon våren 2020 tog examen. Redan under studietiden blev Matilda inbjuden som solist till festivaler och konsertserier runtom i Sverige och i Europa och Nordamerika. Idag är hon flitigt engagerad i Sverige och internationellt, både som kammarmusiker och solist.
Viktigt för Matilda är att sprida den klassiska musiken till en bredare publik och hjälpa till att lyfta fram mindre väletablerade tonsättare – särskilt kvinnliga. Hon har varit solist i Amy Beachs pianokonsert och 2021 skedde hennes debut med Helsingborgs Symfoniorkester i en konsert av Dora Pejačević.

Köp biljetter
Synpunkter?