Välj datum

La Chansonnette

"La Vie En rose", "Non, Je Ne Regrette Rien"
Två sånger ur den oförglömlige Edith Piafs repertoar. I sommar kan Du på Skensta Teater få höra Melissa Kross sjunga dessa och andra lika underbara sånger. Kanske minns Du då en plats eller tid, Du blev förälskad, fick vara tillsammans med den Ditt hjärta slog extra hårt för. Du kanske minns en resa till just Frankrike, Paris och minns dofter, färger, synintryck när Du strosade Paris gator, besökte dess restauranger eller gick längs den mäktige Seines strandpromenader.  Kom och återupplev, eller upplev för första gången, via dessa fantastiska sånger, chansons, en doft och smak av romantikens och kärlekens ljuva Frankrike!. La amour de France!

Om Melissa Kross:
Melissa Kross är född i Stuttgart 1994. Som dotter till en musiker och sångare började hon redan som barn att framträda, att älska att stå på scen, gjorde som 16-åring TV-debut. 2011 inleddes en tre-årig artistutbildning till sångerska vid Stage & Musical School i Frankfurt. Nu är focus på att ge konserter inriktade på franska chansons men även swing och jazz står på repertoaren. Melissa har även rönt framgånger med egna kompositioner.
Genom initiativ av Lars Tull får vi nu njuta av att höra Melissas fantastiska röst tolka denna repertoar av franska chansons.   

Om Sören Rydgren:
Sören Rydgren härstammar från Järvsö socken och började tidiga år att traktera dragspelet. På sin meritlista har Sören 1956: Svensk juniormästare, 1976-92: Regionmusiker med dragspel som huvudinstrument, 1995: Komponerat det obligatoriska musikstycket vid VM på dragspel. Samma år även utsedd till Årets Dragspelare.
Är känd för sitt kvalitativa skapande, musikaliska bredd och en inponerande virtuositet genom att behärska allt från hälsingehambo till jazz. Är väl känd från radio och TV i Sverige samt har konserterat  internationellt. 10 egna skivalbum  finns i bagaget. Verkar som frilansande musiker, bosatt i Gävle

Om Astoria:
Succéorkestern Astoria bildades år 2002. Initiativtagaren och tillika kapellmästare var och är Lars Tull, vilken samlade nio musiker vilka tog som sin uppgift att levandehålla musiken från 30-, 40-, 50-, och 60-talen och då speciellt den svenska musikskatt vilken framfördes av Jules Sylvain, Ernst Rolf, Karl Gerhard, Sickan Carlsson, Zarah Leander m.fl.  Våra åhörare är främst en äldre publik men vårt mål är att attrahera en yngre publik till att upptäcka denna fantastiska musik och därmed föra den vidare till nya generationer.
Orkestern har under åren turnerat flitigt runt om i Sverige och givit konserter. Exempelvis har orkestern spelat på Berns Salonger, Radiohuset i Stockholm, Nybrokajen (sökord Internet: Succéorkestern Astoria).  Orkestern har även spelat in ett flertal CD-skivor. En utmärkande profil för Astoria är att orkestern har sättning som dåtida estradorkestrar samt spelar på ett tidstypiskt sätt, vilket är unikt för svenska orkestrar.

Köp biljetter
Synpunkter?