Välj datum

Linnea Henriksson

Spelplats Vinbäcken / Viby

fre 16 jun kl 19.30 – AVSLUTAD

Sedan sin entré i Idol 2010, har hon blivit en älskad och folkkär artist genom sina tre fullängdsalbum, en jul-EP och sin uppskattade medverkan i Så mycket bättre 2018. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016.

Som liveartist är hon en av de mest hyllade för sin unika scennärvaro och kan göra vilken scen som helst till sin egen. Linnea låter sin publik komma riktigt nära, både genom sina starka och igenkännande låttexter och genom sitt personliga mellansnack. Det blir “på riktigt”, som hon själv skulle beskrivit det.

I april åker hon ut på sin roligaste turné hittills – den lilla turnén. Den lilla turnén handlar om att alla har rätt till högkvalitativ livemusik, oavsett var man bor. Den lilla turnén vill göra Sveriges musikscen mer jämställd genom att aktivt leta efter andra ställen än “de vanliga” och bokstavligen välja nya vägar i hopp om att fler följer efter. Vi vill helt enkelt skapa fler stopp på den svenska turnékartan och locka nya människor, arrangörer som publik, till världens bästa ställe - scenen. Ett av stoppen är hos oss på Spelplats Vinbäcken vilket vi är otrolig glada över!

Synpunkter?