Välj datum

Äntligen vår! - Konsert med Sundsvalls kammarkör i Rasbo kyrka

Rasbo kyrka / Uppsala

lör 22 apr kl 16.00 – AVSLUTAD

Sundsvalls kammarkör startades 1965 av Kjell Lönnå, som också var dess ledare i 57 år fram till sin bortgång i maj 2022.

Kören har turnerat flitigt både i Sverige och utomlands, från små kyrkor på svenska landsbygden och konserthus i storstäderna, till såväl mäktiga katedraler som kryssningsfartyg och ambassader i USA, Kanada, Australien, Tahiti och flera europeiska länder. Årligen återkommande på hemmaplan i Sundsvall har julkonserten Julton och vårkonserten Caprice varit, två traditioner som dragit fulla hus varje år. Flera skivor har spelats in och kören har medverkat i många tv-program under årens lopp, bland annat allsångskonserterna från Sundsvall och Sången är din från SVT Umeå.

Under Kjell Lönnås ledning har Sundsvalls kammarkör gjort sig känd som en mångsidig och välklingande ensemble med bred repertoar som alltid framförs utan noter. Sångarna är också omtalade för sin påtagliga närvaro och glädje på scen. Under rubriken "Äntligen vår!" gör nu kören ännu en turné, med önskan att fortsätta sprida den sångglädje som var Kjell Lönnås vision att nå ut med till alla.

Konsertens längd är cirka 90 minuter, ingen paus.

 

Synpunkter?