Välj datum

BAD LIVER & SARA MÖLLER

BAD LIVER PÅ PYGMÉTEATERN MED GÄST SARA MÖLLER

Den 16 december är ett datum med en lång historia. Några händelser: 

16/12 - 1915 Einstein publicerar sin artikel om relativitetsteorin 

16/12 - 1957 Första svenska musikradioprogrammet för ungdomar, Spisarparty, börjar sändas

16/12 - 1969 Det brittiska underhuset avskaffar dödsstraffet

16/12 - 1971 Den svenske knarkkungen Karl Pauksch rymmer

16/12 - 2008 Ett jordskalv i Skåne uppmättes till 4.2 på Richterskalan

16/12 - 2022 Bad Liver återvänder till Pygméteatern för att spela 12 nyöversatta låtar av Tom Waits samt presentera sin nylanserade öl ”Ricky Falks mörka lager” gjord i samarbete med Beerium bryggeri. Som gäst har de bjudit in Sara Möller som inleder med ett set, kompat av medlemmarna från Bad Liver.

Bad Liver har återigen tagit upp tolkningar av Tom Waits men vägrar fastna i coverband-facket så det blir en hel del nya tolkningar som i december spelas in för ett kommande skivsläpp. Ta chansen att se och höra detta unika material innan det släpps till allmänheten.

Så här skrev journalisten Anders Lundqvist en gång om Bad Livers tolkningar

”Det är heller inget låtsas-Amerika. Bad Liver & hans brustna hjärtan tar avstamp i Tom Waits suggestiva historier, men skapar sin egen miljö utifrån lokala karaktärer. Till och med Waits själv har i intervjuer sagt att han är imponerad över den förflyttning Bad Liver lyckades med. Den gjorde möjlig tack vare att gruppen växte fram i en miljö som var nog så färgstark: Göteborgs vitala undergroundscen i slutet av 80-talet.

Sångerskan, musikern och låtskrivaren Sara Möller har tidigare uppmärksammats i såväl svensk som internationell musikpress. Hon rör sig i samma musikaliska område så det kändes självklart att medlemmar från Bad Liver skulle kompa henne. 

"Sara Möller skapar en alldeles egen poetisk och filmisk musikvärld som man som lyssnare försiktigt träder in i. Saras lite skrovliga röst tillsammans med de oförutsägbara textraderna och de lekfulla melodierna trollar fram en originell combo. Saras musik är stillsamt vacker, som en svalkande oas när världen utanför känns ansträngande. Man har kommit in i en värld som lever sitt eget liv" Lira Musikmagasin

Köp biljetter
Synpunkter?