Välj datum

Erbjudande – Dos Mas Uno (lör 28/5) och Duo Siqueira Lima (sön 29/5)

TRIO DOS MAS UNO, Argentina

Med full kraft har Dos Más Uno erövrat den argentinska musikscenen. Idag är gruppen en av landets mest hyllade inom den latinamerikanska populärmusiken. På turné i Europa kommer trion till Ockelbo Dos Más Uno – två plus en – består av de virtuosa gitarristerna och sångarna Marcelo Dellamea och Hugo Dellamea, och Ariel Sánchez, en av Argentinas mest framstående slagverkare och trummisar.

Tillsammans besitter de en makalös mångsidighet och de strävar konsekvent efter maximalt uttryck i varje instrument, i varje låt, vid varje konsert. De rör sig obehindrat mellan gamla och moderna klassiker och egna låtar. Väldigt skickliga instrumentalister och sångare med stor närhet till publiken.

 

Duo Siqueira Lima 

Cecilia Siqueira från Uruguay och Fernando Lima från Brasilien möttes vid en internationell gitarrtävling 2001 i Brasilien. Juryn kunde inte enas om en vinnare – de delade första pris! Året därpå bildade de Siqueira Lima Duo och har sedan dess gjort en fenomenal internationell karriär med konserter vid de mest besökta festivalerna och konsertscenerna världen över. För att nämna några har de gett konserter i Lincoln Center i New York, New World Center i Miami, Concertgebouw i Amsterdam och medverkat vid festivaler som Koblenz Guitar Festival, Festival Guitarras Latinas i Paraguay och Copenhagen Guitar Festival. De har också gjort flera uppmärksammade tv framträdanden.

Bakom sig har de fyra hyllade album som omfattar allt från klassiska mästerverk till brasiliansk populärmusik och specialskriven musik för just Siqueira Lima Duo. De har dessutom en helt unik scenutstrålning och deras live-framträdanden är något alldeles särskilt.

De vann det prestigefyllda "Profissionais da Música Award 2015" och "International Brazilian Press Awards 2014”, som delas ut i USA. Efter en konsert skrev New York Times att deras spel var ”detaljerat som ett Fabergé-ägg”. Cecilia Siqueira och Fernando Lima är två av världens i särklass främsta gitarrduo-gitarrister.

Med sin utsökta timing, finslipade teknik och enastående musikalitet är varje konsert med Siqueira Lima Duo en upplevelse.

Köp biljetter
Synpunkter?