Välj datum

Fiddler on the Roof JR

Dieselverkstadens stora scen / Nacka

tor 21 apr 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 22 apr 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i april 2022.

Innebär begreppet tradition en samling oföränderliga läror som går i arv genom generationerna? Eller är traditionen en berättelse som (måste) utvecklas över tid? Det är frågor som upptar den fattige mjölkhandlaren Tevje i Jerry Bocks klassiska musikal med klezmerinspirerad musik. Det är också frågor som sysselsätter vår samtid.

Tevje vill bevara de urgamla judiska traditionerna och har helt klart för sig hur var och en i samhället ska uppföra sig. Utan traditioner skulle livet te sig lika skakigt som för en spelman som försöker musicera balanserande på ett tak med risk att falla ner och bryta nacken…

Tevje sätts på stora prov; döttrarna tar sig ton och vill bestämma över sina liv och själva välja de män de vill gifta sig med. Det är dock inte nog med familjekonflikterna. Dessutom hotar oro i omvärlden; förföljelser och pogromer mot det judiska samhället under de politiska motsättningarna i det revolutionära Tsarryssland.

Fiddler on the Roof (Spelman på taket), musikalklassikern från 1964 är en ständigt aktuell berättelse om kärlek, traditioner, mod, avsked och en stor dos humor och dans. 

Biljetter inhandlas med fördel via kulturbiljetter. Vuxna 220kr, barn under 18 år 100kr. 
Eventuellt resterande biljetter säljs i entrén till scenen 1 timme före föreställning.

Synpunkter?