Välj datum

Gästspel Niki Tsappos - Head peace

Dansinitiativet / Luleå

sön 20 mar kl 17.00 – AVSLUTAD

Head Peace är hiphopstjärnan Niki ”Awandee” Tsappos första renodlade scenverk, här fördjupar hon sig i konstformen dans som hon älskar. Med grunden i hiphop förs vi in i ett afrofuturistiskt universum. Genom dansande konversationer välkomnas publiken in till ett meditativt headspace där det egna sökandet av peace står i centrum. Här lyssnar vi in den delen av oss själva som alltid vet och låter den leda vår väg. I en drömsk och intim tillvaro där lugnet simmar, grooves gungar och rytmer rullar får vi utrymme att landa och vila våra tankar för en stund. Gränsen mellan den inre och yttre världen blir alltmer suddig, rörelsen är språket och dansen är fri.

Vad är det vi väljer att släppa ut i det yttre spacet och vad väljer vi att behålla?

På scen ser vi Kelly Bigirindavyi och Claudio "Comics" Fernandes, två internationellt etablerade freestyledansare med ett starkt personligt uttryck. Genom dansen tar de med oss in i deras huvuden till tankarnas värld. Musiken till föreställningen är skriven av kompositören Ayesha Quraishi.

Niki Tsappos har rest jorden runt med sin dans. 2010 var hon en del av den första kvinnliga duon i världen att vinna världen största streetdance-tävlingen Juste Debout i Paris. Det fångades upp i den folkkära dokumentären Martha & Niki som bland annat prisades med två Guldbaggar. Tillsammans med dansaren Andreas Sanchez har hon grundat danskollektivet Cipha 64, som representerar några av de främsta inom streedance-stilarna hiphop och house i Sverige. 
 

Medverkande:

Kelly Bigirindavyi 
Claudio "Comics" Fernandes

 

Konstnärligt team:

Koreografi Niki Awandee” Tsappos

Komposition Ayesha Quraishi

Scenografi/ljusdesign Angela X

Kostymdesign Ellen X Elias

Regiassistent/repetitör Andreas Sanchez

 

Föreställningslängd:

60 minuter utan paus

 

Riksteatern i samarbete med Niki Tsappos och Cipha64.
En produktion av Riksteatern

Ett gästspel från Luleå Riksteaterförening, i samarbete med Riksteatern Norrbotten. 

Synpunkter?