Välj datum

Sing a song fighter: BRIGADEN + Support act

BRIGADEN
Nya albumet "Tjocka stenen" tog över fem år för den instrumentala 6-manna orkestern att göra. Och som den var värd att vänta på!

Hymn skriver: "Den nya musiken är lika pampig som innerlig, smäktande men utan det smetiga och med ett slags outtalad, politiskt rakryggad edge".

Brigaden har liknats vid en "instrumental mix av Neutral milk hotel, Nino Rota och Beirut, där blåsarrangemangen ersätter sångmelodierna", Och även om den beskrivningen är spännande, så kanske den inte är på pricken.. För Brigaden låter sig inte klumpas ihop med andra band så lätt, deras musik är i högsta grad både personlig och unik. Med intrikata kompositioner och gripande melodier spelade av ett ihopsvetsat gäng vars medlemmar tillhör toppskiktet bland unga svenska musiker.
Brigadens musik är tidlös, väldigt filmisk och oftast inspelad live för att fånga bandets nerv och livekänsla.

2019 spelade Brigaden som förband till den oefterhärmlige engelske poeten/saxofonisten/artisten Alabaster DePlumeSing a song fighters klubb på just Pygméteatern i Stockholm. Vi som var där vet hur bra det var! Det slutade med att A.DePlume bjöd upp Brigaden på scenen för att kompa hans konsert.
Sing a song fighter har sedan det ögonblicket längtat efter att kunna ge ut bjuda in dom igen. 

Köp biljetter
Synpunkter?