Välj datum

MY LAKE & BROKEN SKIN

Gottsunda Dans & Teater / Uppsala

lör 27 nov kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 28 nov kl 15.00 – AVSLUTAD
lör 4 dec kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 5 dec kl 15.00 – AVSLUTAD

MYLAKE är en fysisk dansföreställning, där de olika dansscenerna utgör fragment i en slags dröm, där allt kan hända. Fartfylld samtida dans i en lekfull flirt med danskonstens kanske mest välkända musikstycken. Föreställningen är inspirerad av tonsättaren till Svansjön, Pjotr Tjaikovskij. Svansjön blir här en metafor till det ouppnåeliga i livet - att inte få leva med den man själv önskar, med den person man helst vill vara med.

_______________________

 

BROKEN SKIN är ett dansverk skapat 2020 av Joseph Sturdy, på Gottsunda Dans & Teater. Strax innan föreställningens premiär, i november 2020, skärptes restriktionerna och samtliga teater- och dansscener fick stänga ned. 

Föreställningen filmades istället av SVT och har nu, nästan exakt ett år efter den planerade premiären, urpremiär som dansfilm. Filmen ges tillsammans med MyLake för offentlig publik under november-december och visas fristående, tillsammans med en efterföljande workshop, för skolor 14-16 december kl.13.00.

 

Längd: ca 1 tim 20 min (ingen paus)
 

Medverkande: Noelle Guinoo Deriada, Lung-ssu Yen, Jennifer Wallén samt Erik Åhl, Thea Nilsson och Aura Tiira. Praktikanter från Kungliga Svenska Balettskolans yrkesutbildning.
 

Koreografi, idé, kostym, ljus etc: Joseph Sturdy
Musik: Pjotr Tjaikovskij
Musik och ljudlandskap: Jerome Marchand

 

Köp biljetter
Synpunkter?