Välj datum

Gustafssons jul - med Rigmor och Christina Gustafsson och Dalasinfoniettan

Vi önskar er alla en jazzig jul! Detta tillsammans med systrarna Rigmor och Christina Gustafsson. De båda "tillhör eliten av Europas jazzsångerskor..." och tack vare det tilldelades de 2012 års Anita O'Day pris.

Rigmor har släppt en rad album och tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. Dalasinfoniettan under ledning av denna konserts dirigent Jonas Nydesjö medverkar på albumet "When You Make Me Smile" som släpptes 2014 och som har hyllats av både en nationell och internationell kritikerkår. Året därpå bjöd sinfoniettan tillsammans med Rigmor Gustafsson och Lars Karlin på en mycket uppskattad konsert under skid-VM i Falun.

Christina Gustafsson utbildade sig vid The New School of Music i New York men flyttade tillbaka till Sverige efter ett antal år. Hösten 2012 gav hon ut sitt tredje album "The Law of the Lady". Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.

Jonas Nydesjö är den mångfacetterade musikmagikern som leder Dalasinfoniettan, tillsammans med en jazztrio och systrarna Gustafsson i denna julkonsert.

Medverkande:
Rigmor och Christina Gustafsson med trio
Jonas Nydesjö, dirigent
Dalasinfoniettan

Program
Ett jazzigt julprogram

Köp biljetter
Synpunkter?