Välj datum

Vinterkonsert 2021 Sollerö kyrka

Guran, Nyberg & Nord
EN HYLLNING TILL BJÖRN AFZELIUS
Det är 20 år sedan Björn Afzelius gick bort.

Hans sånger är älskade och ofta framförda i olika samanhang runtom i hela Skandinavien, och låtar som Tusen Bitar, Sång till friheten, Till min kära, Isabelle, Ikaros, Ljuset har blivit en stor del av vårt gemensamma musikaliska arv.

Olle Nyberg arbetade med Björn Afzelius i 15 år som keyboardspelare, Kapellmästere och producent på flera av hans album. Han har dom senaste åren turnerat med trion Guran, Nyberg & Nord, där dom framför Björns låtar på ett högst personligt sätt, med anekdåter och storys från tiden med Björn.
Med sig på gitarr och sång har han, Mikael Nord Andersson, bördig från Sollerön. Han är en av dom stora musikaliska tungviktarna med namn som Roxette, Ulf Lundell, Eva Dahlgren, Mikael Rickfors, Björn Skifs, The Rasmus och Scorpions på sitt CV.

Sist men inte minst i denna trio, får vi möta Göran ”Guran” Blomgren på sång och gitarr. Guran var turnéledare och ljudansvarig för Björn Afzelius under 10 år. Han har en lång historia bakom sig som trubadur och delar givmilt med sig af historier från tiden med Björn.
Det är alltså dukat upp för en unik resa i Björn Afzelius universum med många låtar som faktiskt är mer aktuella nu än någonsin.

Trion gjorde ett framträdande får två år sedan på Sollerön, och har fått så mycket lovord, så dom kommer alltså tillbaka i år och gör en konsert där det blir mycket Afzelius, men även annan Svensk musik. Ett program vi kallar Musik på Svenska.

Trion har även bjudit in några gäster. Petra Kvännå, som varit med från starten av Vinterkonsert.
Ny för i år är sångerskan och låtskrivararen Sara Irisdotter som för första gången presenterar sig för Solleröpubliken.

På Bas medverkar Anders Olsson från Sveg. Även han har medverkat på inspelningar med Björn Afzelius.

Köp biljetter
Synpunkter?