Välj datum

Lamine Cissokho & Olivier Hutman

Rönnells Antikvariat / Stockholm

tor 11 nov 2021 kl 19.00 – AVSLUTAD

Välkomna till en konsert full av spelglädje där västafrikansk/mandinka musik och jazz möts och fusionerar med varandra i lekfullhet och harmoni.

Oliver Hutman, en fransk jazz pianist med en imponerande talang och bakgrund. Kompositör och arrangör inom jazz för en mängd olika kända namn såsom David Gilmore, Maurice Béjart, Michel Legrand. Medmusiker av Dee Dee Bridgewaters, Pepper Adams och många till. Spelar och turnerar sedan 30 runt i världen och har fått diverse utmärkelser från bland annat the French Academy of Jazz.

Lamine Cissokho, senegalesisk koraspelare vars musiken är uppskattad på den svenska och europeiska världsmusik scenen. Han har samarbetat med många: jazz och bluesmannen Eric Bibb, sångerska Fanta Yayo, den indiske slide gitarrist Manish Pingle.

Lamine Cissokho fick nyligen priset "Gyllene Fjäder" med följande motivering: Lamine låter med stor ödmjukhet publik och medmusiker uppleva att all musik kan mötas. Han har en förmåga att få sina medmusiker att blomma ut och hitta förmågor och spelglädje inom sig som de inte visste de hade

Synpunkter?