Välj datum

Musik på Svedbovallen: Samantha Ohlanders & Linnea Aall

Folkmusikerna Samantha Ohlanders och Linnea Aall Campbell har båda vuxit upp i det myllrande musiklivet i Hälsingland och gjort sig kända som två av landskapets främsta utövare i den nya generationens folkmusiker. Nu vänder de tillbaka till sina traditioner och undersöker musiken och kulturen kopplad till Hälsinglands heliga graal - Världsarvet Hälsingegårdarna. I sommar släpper de skivan Klingande Festsalar och vi ser fram emot att få presentera dem på Svedbovallens tun!

 - Vi vill med denna skiva och tillhörande konsertprogram bredda bilden av Världsarvet Hälsingegårdarna som något mer än romantiska allmogereliker från en svunnen tid och försöka förmedla en djupare förståelse för kulturen kopplad till dessa gårdar och vad de har och kan ha för roll i vårt samhälle idag.

Inspelningarna har gjorts i fem av Hälsingegårdarnas festsalar och vävts ihop med material från Hälsinglands folkmusikarkiv. 
 - Vi vill placera in oss och vår musik rakt in i en historisk kontext och på så vis levandegöra traditionskedjan. Röster, musik, berättelser och erfarenheter från olika tider klingar tillsammans och skapar en ljudlig dimension av Världsarvsgårdarna i Hälsingland.

 

Konsertstart kl 19.00
Fikaförsäljning
Biljett: 150 kr
OBS. Endast förköp via www.kulturbiljetter.se


Konserten ges utomhus på fäbodtunet, Ta gärna med egen stol, regnkläder vid ev regn och myggmedel. Begränsat antal parkeringsplatser vid fäbodvallen, samåk gärna och  använd nedre vägen vid behov.  Konserterna är akustiska - utan förstärkning.  Arrangörer: Studieförbundet Bilda Mitt och Svedbovallen
Mer info: Världsarvscentrum Stenegård: 0651-34 00 21

Pris: 150 kr. Fika och goda fäbodprodukter finns att köpa. 

Begränsat antal platser! Boka din plats via www.kulturbiljetter.se eller Världsarvscentrum Stenegård 0651-34 00 21. 

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?