Välj datum

ANABEL MONTESINOS är en av Spaniens mest uppmärksammade gitarrfenomen!

Rosträdgården (Wij Trädgårdar) / Ockelbo

fre 11 jun kl 19.00 – AVSLUTAD

"Warm tone, and flawless performance by a virtuoso", The New York Times

”Hon har en varm, mycket djup kontakt med publiken”, Paco de Lucía

Anabel Montesinos är ett av Spaniens mest uppmärksammade gitarrfenomen. Hon har belönats med en mängd internationella priser och utmärkelser och har fått både kritiker och publik att häpna med sitt oerhört virtuosa och innerliga spel. Nu kommer hon till ett efterlängtat återbesök till Sverige!

Sedan debuten, som underbarn på Mallorca, har hon utvecklats till en fullblodsmusiker som med scenisk karisma och bländande teknik laddar varje konsert med massor av energi och starka uttryck. Anabel Montesinos är uppvuxen i den kultur- och traditionsrika trakten kring Sevilla i Södra Spanien och älskar rytmerna och melodierna i de spanska danserna.

Idag turnerar Anabel Montesinos i både Europa och övriga världen och har framträtt på många av de största scenerna. Hon fick stående ovationer i Carnegie Hall i New York vid inledningskonserten på sin turné 2011 och har efter det framträtt både solo och tillsammans med orkester i en rad länder på flera kontinenter: Mexiko, Italien, Bahamas, Tyskland, Rumänien, Ryssland, bland annat.

När Uppsala Internationella Gitarrfestival 2010 hade den spanska gitarren som tema var det Anabel Montesinos och den bortgångne flamencogitarristen Paco de Lucía som stod för de mest bejublade konserterna. Om Anabel Montesinos uttryckte Paco de Lucía att ”hon har en varm, mycket djup kontakt med publiken.”

 

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?