Välj datum

Klubb Mariama #20

Till jubilerande Klubb Mariama #20 vill vi hylla den fantastiska musiken från Zimbabwe med en helkväll, med två av Sveriges främsta ambassadörer för Zimbabwes musik på plats med sina band.

Chkutu Makandire, eller “Manluckerz” som han kallar sig har spridit Zimbabwes musik från sin bas i Uppsala i många år nu, och hans band The Zim-Traditional Unity består av flera bekanta ansikten, bl.a. trummisen och slagverkaren Celso Paco från Mozambique. De spelar Chimurenga-musik, en musikstil som populariserades på 70-talet av thomas Mapfumo, och som bygger på den traditionella mbira-musiken, överförd på gitarr, bas och trummor.

Mhuri YeKwa Chisava är en trio som spelar traditionell mbira-musik från Zimbabwe under ledning av sångaren och mbira-spelaren Tipei Marazanye. Mbira, som är ett slags tumpiano, är shona-folkets och Zimbabwes national-instrument. Förutom Tipei består Chisava Band av Per Kolsgård och Gunnar Wærness på mbira och slagverk. Det här blir deras första spelning i Stockholm.

--------------------------------

Pga Corona säljer vi endast 35 biljetter till detta evenemang, och vi ber er ta ansvar för hygien och social distansering, samt inte gå på konsert om du känner sig sjuk.

Genomförs med stöd av Region Stockholm, Kulturrådet och studieförbundet Bilda.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?