Välj datum

Jag vill möta livets makter vapenlös

Brunnssalongen, Söderköpings Brunn / Söderköping

Karin Boye – Vapenlös

 

Boyes kraftfulla dikter i ny och själfull musikalisk skrud

 

År 1900 föddes diktaren Karin Boye. Konserten Karin Boye – Vapenlös är en musikalisk hyllning till denna angelägna, modiga och passionerade poet som föddes för 120 år sedan. Hösten 2020 kommer också jubileumsalbumet Karin Boye – Vapenlös att släppas, med ett urval av nya tonsättningar, på skivbolaget Kakafon Records. 

Möt Boye och hennes diktning i nya innerliga och pricksäkra musikaliska tolkningar av Petra Haraldson, piano/sång, och Camilla Åström, dragspel/sång. Ett personligt urval med en stark ådra av både vemod och mod. Musiken och sången ackompanjerar, förstärker och tillför helt nya och överraskande dimensioner till texternas redan kraftfulla uttryck.  Konsertprogrammet innehåller tonsatta dikter, berättelser och brev; texter av och om Karin Boye.

Karin Boye berör. Hennes poesi känns märkligt aktuell i vår tid. Inte sällan handlar den om hur lika vi människor egentligen är, om att vi i grunden delar samma existentiella villkor. Dikter om förundran, rädslor, längtan, mod och trots. Dikter om träd och stjärnor. Tidlöst vemod, passion och hopp. Alltid med en starkt och djupt klingande, egen ton.

Musiken är nyskriven och framförs av Camilla Åström (Kaja, Visor för frågvisa m.fl.), dragspel och sång, och Petra Haraldson (Petra Haraldson Trio), piano och sång. 

 

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?