Välj datum

Att lära sig dö antropocen eller "we're fucked!"

Köp biljetter
50 kr – 100 kr

Bagarmossens Folkets hus / Bagarmossen

fre 18 okt 2019 kl 17.30 – AVSLUTAD

Välkommen på författarkväll med och om Roy Scranton som skrivit den uppmärksammade boken Att lära sig dö i antropocen. Roy Scranton konstaterar krasst att ”we’re fucked”, vi är körda. Haven stiger, temperaturen ökar och extrema väder äventyrar såväl den globala infrastrukturen som skördar och tillgången till vatten. Klimatförändringar orsakade av människor hotar inte bara den politiska och ekonomiska stabiliteten utan själva civilisationen. Den kaotiska tidsålder vi nu lever i, antropocen, kräver en radikalt ny vision för mänskligheten. I Att lära sig dö i antropocen får vi Roy Scrantons syn på vad det kan vara. Roy Scranton föreläser via länk och därefter får vi ta del av ett samtal om boken. 

Paneldeltagare
Göran Greider, författare och chefredaktör på Dala-Demokraten
Jonas Gren, poet och författare
Paula Richter, klimatpsykolog och aktiv i Extinction Rebellion (XR)
Pella Thiel, ekolog och ordförande i Omställningsnätverket.

PROGRAM
17.30 Dörrarna öppnas. Mat, mingel och chans att köpa boken. Enklare mat och dryck finns att köpa. 

18.15 Roy Scranton är med på länk från USA och håller ett föredrag på ca 20 min om sin bok Att lära sig dö i antropocen och delar med sig av sina tankar om den situation vi har idag gällande klimatfrågan. På slutet ges möjlighet för publikfrågor.

19.00 Panelsamtal utifrån Roy Scrantons föredrag samt hans bok.

Därefter tid för mat, mingel och bokförsäljning fram till klockan 21.

Kvällen är ett samarrangemang mellan Lil’Lit Förlag, Bagarmossens Folkets Hus och Studiefrämjandet. Föreläsningen och panelsamtalet kommer att filmas och live-streamas.

KOSTNAD
Du kan välja två prisnivåer för kvällens arrangemang: 50 eller 100 kr. Om du väljer att betala 100 kr går hälften av summan till stiftelsen Naturarvet. Naturarvet köper in och bevarar gammal skyddsvärd skog i Sverige och garanterar att skogen är skyddad för all framtid (www.naturarvet.se).

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?