Välj datum

STEKT STRÖMMING

Köp biljetter
0 kr – 120 kr

Teaterverket / Vasastan

tor 10 jan kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 11 jan kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 12 jan kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 13 jan kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 23 feb kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 24 feb kl 17.00 – AVSLUTAD

Extraföreställningar efter utsålda föreställningar i januari!
Teaterverket presenterar: STEKT STRÖMMING av Lars Ahlin

I rollerna:

Bosse - Börje Olsson
Sixten - Pär Sahlin
Torpeden - Lars Ahlin
Den dystopiske poeten - Filip Roumeliotis
Svärmor - Maggie Norheden
Svärdotter - Ann Frövall
Dolores från Gagnef - Clara Eriksson Lind

Produktion

Manus - Lars Ahlin
Regi - Ahlin/Olsson
Ett öga på regin - Håkan Fohlin
Ljus - Örjan Wennbom
Musik - Filip Roumeliotis

Föreställning är ca 1 timme och 20 minuter lång (utan paus).
Föreställningar: 10 januari 19:00, 11 januari 19:00, 12 januari 19:00 och 13 januari 14:00.

Teaterverket har vid två tidigare tillfällen satt upp texter av Lars Ahlin. Våren och hösten 2015 spelades ”Dueller” som presenterades på följande vis: En sak kan vi vara säkra på, det kommer att gnissla och det kommer att uppstå konflikter. Oftast i det lilla formatet, men lika fullt skaver de som en aldrig så liten sten i skon. Vi kämpar med och mot dessa små obehag utan att riktigt vara medvetna om dem. Ibland utvecklar de sig till riktiga trätor och strider. Vi tvingas duellera med andra, med våra minnen, förväntningar, förhoppningar och misslyckanden. Vi invecklar oss i svåra relationer, uppgörelser, förnekelser och försöker ofta rättfärdiga en hopplös sak. Arne Jansson på Teaterstockholm.se skrev bl.a. följande i sin recension: Stundtals roligt, stundtals otäckt, vi får inblickar i olika erfarenheter och upplevelser. De erfarna och sedan länge samspelta aktörerna är trygga i sina rolltolkningar och det hela hänger ihop fint.

Under 2016 spelades ”Välkommen till våran gård” om vilken programbladet skrev: Välbekant, tryggt och skönt. Ansikten du sett, röster du känner så väl. På ”Våran Gård” vilar du i familjens sköte, du är hemma. Men är det där du vill vara? Är det inte lite syrefattigt och instängt? Vem älskar egentligen vem? Varför ska det vara som förut när vi ändå bara längtar bort? I Lars Ahlins nya texter river replikerna upp revor i det välbekanta. Konflikter blottläggs och med både humor och skärpa skildras underströmmarna i de vardagliga trivialiteterna.

I Ahlins nya pjäs ”Stekt strömming” återfinner vi tydliga drag av de tidigare uppsättningarna. De rappt skrivna dialogerna, de humoristiska vändningarna, den välbekanta vardagen där det lilla livet lunkar på, de små konflikterna som både blottlägger och döljer vad det innebär att vara människa och, inte minst, de allestädes närvarande maktspelen där vi ständigt tvingas kämpa för att positionera oss. De absurdistiska inslagen är påtagliga och rollfigurerna skulle kunna vara inte alltför avlägsna släktingar till figurer som Estragon och Vladimir i Samuel Beckets klassiker ”I väntan på Godot”.

Uppsättningen produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?