Välj datum

Tråkmånsafton

Fria Teatern / Stockholm

mån 11 feb 2019 kl 16.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i februari 2019.

Föreställningen är en del av CirkusMania, Stockholms nya cirkusfestival som äger rum 11-16 februari 2019 på scener runtom i Stockholms region. Information och fullständigt program finns på www.cirkusmania.se

En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson. 

När Antti har tråkigt går han till Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att precis som julafton och midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun gör rollerna som Antti, Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin. De berättar en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner.

Medverkande
Efter en barnbok av: Adam Dahlin
Dramatisering: Stina Oscarson
Regi: Viktoria Dalborg
På scen: Julietta Birkeland, Jenny Soddu, Jean-Hicham Rahmoun
Musik: Magnus Larsson
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Ljusdesign: June Horton-White
Mask: Matilda Bragner
Magikonsult: Axel Adlercreutz
Koreografiöga: Katarina Lundmark
Film & foto: Isak Stockås

Med stöd av Stockholms Stad och Kulturförvaltningen Stockholms Läns Landsting. Presenteras på CirkusMania med stöd av DIS och DANSISTAN.

FOAJÉSAMTAL  &  KAFFE  
med  Stockholms  läns  cirkuskonsulent,  DIS  och  Kompani  Giraff
Måndag  11.2  kl  16.40 (Efter föreställningen)
Fria  Teatern  Högdalsplan  10,  Högdalen 

Hur kan man se till att barn och unga får möjlighet att möta cirkuskonsten? Ett samtal kring möjliggörandet, arrangörsnätverk och subventionssystem i Stockholms stad och län. I samarbete med DIS och DANSISTAN.

Synpunkter?