Välj datum

Julkonsert med Hemvärnets Musikkår Södertörn

Köp biljetter
0 kr – 150 kr

Eric Ericsonhallen / Skeppsholmen

lör 8 dec 2018 kl 15.00 – AVSLUTAD

Välkommen till en härlig Julkonsert med Hemvärnets Musikkår Södertörn under ledning av Leif Karlsson som tillsammans med sopranen Julia Sigblad framför blandad julmusik och förstås en del riktigt bra marscher! Konferencier är Erik Sigblad.

Hemvärnets Musikkår Södertörn grundades 1973 och tillhör amfibieregementet i Berga. Vi arbetar för bevarandet av den svenska militärmusiktraditionen via en bred repertoar med både filmmusik, musikaler, nyskriven musik och marscher. Musikkåren består av ett 40-tal aktiva musiker som inkluderar både tidigare musiksoldater såsom aktiva musiker och amatörmusiker i alla åldrar. Förutom att genomföra högvakter, ceremonispelningar och sittande konserter har musikkåren varit mycket uppskattad vid tattoon med figurativ marsch, senast på Veterantattoo i Stockholm. Vi har också representerat Sverige internationellt i bland annat Virginia, USA, samt vid flertalet resor till Tyskland.

Leif Karlsson, Hemvärnets Musikkår Södertörns konstnärlige ledare, är en av grundarna av den svenska slagverks-ensemblen Kroumata. Under åren har han tillsammans med musikerna uruppfört över 200 verk. Kroumata har också spelat in nitton CD-skivor, däribland Sveriges allra första digitala CD, inspelad i Göteborg år 1983. Som dirigent arbetar han regelbundet med Norrbottens ungdomssymfoniker, är konstnärlig ledare för Uppsala Blåsarsymfoniker och gästar regelbundet Norrlandsoperan, Wermland opera, Bodö, Västerås och Trondheim sinfoniettor och Luftförsvarets Musikkorps i Trondheim. Han har deltagit som musiker vid internationella statsbesök tillsammans med Kungen och Drottningen. Leif arbetar nu som konsulent vid Kultur i Väst.

Jönköpingstjejen Julia Sigblad har, från ett professionellt valthornsspel i Livgardets Dragonmusikkår; till klassisk sopran i London Philharmonic Choir (medverkar bl.a. på Last Night of the Proms), samlat på sig skratt och humorn har blivit en stark influens. Under tiden har hon också provat både jazzens förlovade land ute på pub samt att skriva poplåtar som finns att lyssna in via Soundcloud. Under sina år inom musikbranschen har Julia hamnat på många förstasidor, bland annat i JP och i Expressen och flertalet gånger i teverutan. Hon prövade även vingarna som flygvärdinna på SAS där hon har bjudit på sång för fullsatta flygplan med glimten i ögat. Nu går hon klassisk sång på musikhögskolan i Örebro och frilansar med en bred repertoar i bagaget.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?