Välj datum

Den Håriga Apan

Teater Tribunalen är på resande fot och har nu landat i Panncentralen på Bryggeriet Handelsplats i Ulvsunda

 

”När jag sätter igång, då går hela världen framåt!”

Yank sliter i koldammet och hettan längst ner i eldrummet på en oceanångare. Det är han stolt över. Det är där i, i helvetet,  han hör hemma. 

Men så blir den uttråkade rikemansdottern Mildred nyfiken på att se hur de fattiga på båten har det. Hon leds ner till eldrummet, får syn på Yank - och lamslås av skräck. Förödmjukad och rasande beger sig Yank till de fina kvarteren för att hämnas...

Den Håriga Apan är en expressionistisk pjäs skriven 1922 av den amerikanske dramatikern Eugene O´Neill. En komedi om livet i forna dagar och moderna tider. Om klasshat.

 

Regi: Malin Stenberg

Med: Anna-Lena Efverman, Sofia Berg-Böhm, Henrik Dahl & Vincent Grahl 

Scenografi: Zofi Lagerman

Kostym: Ulrika van Gelder

Mask: Anna Olofsson

Ljud: Tanya Byrne

Ljus: Carl Kristiansson 

Scenmästare: Magnus Lindberg

Produktion: Hanna Melanton Apelfeldt

Dramaturg: Magnus Lindman

Översättning: Håkan Lindhé, Nordiska Strakosch Teaterförlaget Aps

 

Teater Tribunalen tillämpar inkomstrelaterade priser mellan 100-300 kronor. Du väljer själv vilken priskategori du tillhör och du kan justera ditt val på grund av andra faktorer i ditt liv. Till exempel om du är ensamstående, har hög hyra eller en stor förmögenhet.

 

*OBS! Viktig information för besökare:

1. Föreställningen spelas inte på Teater Tribunalens lokaler på Hornsgatan 92, utan i Panncentralen på Bryggeriet Handelsplats i Ulvsunda, Bryggerivägen 10. Lättaste sättet att ta sig dit är tvärbanan: station Norra Ulvsunda. Därifrån är det cirka 5 minuters promenad till spellokal. Se tribunalen.com för karta

2. Föreställningen spelas inte i en uppvärmd lokal. Vi kommer att tillhandahålla filtar, sittunderlag och andra värmande element, men rekommenderar starkt att ni klär er varmt.

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?