Välj datum

Rutters Requiem med Stockholm A Capella, Orkestern Filialen och Malin Emilson ( solist)

Hedvig Eleonora Kyrka / Östermalm

sön 14 okt 2018 kl 19.00 – AVSLUTAD

RUTTERS REQUIEM

med :

STOCKHOLM A CAPELLA under ledning av Lena Samuelsson, som är musiklärare, sångpedagog och musikterapeut. Utbildad på Musikhögskolan, hon har arbetat med ett tiotal körer under de senaste 28 åren. Hon har lett Stockholm a Capella sedan 2000. Stockholm a Capella är en profan fristående kör som har funnits i ca 30 år. Kören genomför egna produktioner samt vis- och jazzkonserter och har haft ett större samarbete med Stefan Nilsson och Charlotte Hasselquist Nilsson. Kören gör varje år minst två konserter samt även s.k. företagsgigg.

ORKESTERN FILIALEN

Orkestern Filialen grundandes 1993 och är Sveriges största symfoniorkester med över 200 medlemmar, som ofta är avancerade amatörer, musikstudenter, musiklärare och före detta yrkesmusiker. Det gör att orkestern kan framföra verk som både kräver spelskicklighet och storlek.

MALIN EMILSON

Sopranen Malin Emilson är född och uppvuxen i Örebro. Malin studerade sång vid Operastudio -67 i Stockholm och har sedan 2001 varit anställd i Kungliga Operans kör. Hon sjunger gärna romanskonserter men fokuserar främst på nyskriven musik och har gjort flera uruppföranden av bland andra Eskil Hemberg, Miklós Maros och Sten Hanson. På scenen har hon bland annat gestaltat Grunka i barnoperan Vägen hem, Micaëla i Carmen och Jenny Lind. På Kungliga Operan kan man under säsongen -18/19 se Malin i rollerna som Tuesday i Tristessa av Jonas Söderman Bohlin och Vampyr 1 i Dracula av Viktoria Borisova Ollas, bägge nyskrivna svenska operor.

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se

Synpunkter?